Suradnja

Bh. vojska ide u Ameriku

Kako je planirano, visoko vojno izaslanstvo do 14. listopada posjetit će Komandu i jedinice Nacionalne garde Savezne Države Maryland.
Vijesti / Flash | 09. 10. 2018. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga (ZŠ OS) Bosne i Hercegovine generalpukovnik Senad Mašović predvodi izaslanstvo Oružanih snaga (OS) BiH koje će od 10. do 19. listopada boraviti u službenoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama. 

Kako je planirano, visoko vojno izaslanstvo do 14. listopada posjetit će Komandu i jedinice Nacionalne garde Savezne Države Maryland. 

Tom prilikom generalpukovnik Senad Mašović sastat će se s komandantom NG Maryland generalmajorom Lindom Sing i guvernerom Marylanda Larryem Hoganom. 

Između ostalog, razgovarat će o dosadašnjoj realizaciji i nastavku suradnje Bosne i Hercegovine i Marylanda, koje ove godine obilježavaju 15. godišnjicu uspješne suradnje, a pri čemu su Oružane snage BiH dale značajan doprinos.     

Načelnik ZŠ OS BiH generalpukovnik Senad Mašović sastat će se i sa šefom Biroa za nacionalnu gardu u Ministarstvu obrane SAD-a generalom Josephom Laurenom Lengyelom. 

Također, na poziv načelnika Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD generala Josepha Dunforda, izaslanstvo Oružanih snaga BiH sudjelovat će na Konferenciji načelnika obrane koja će biti održana u Washingtonu od 15. do 17. listopada, na temu ”Borba protiv nasilnih ekstremističkih organizacija”. 

Tijekom posjete SAD-u predviđen je i niz drugih radnih sastanaka i susreta s vojnim i civilnim predstavnicima Maryanda, kao i predstavnicima oružanih snaga država sudionica Konferencije, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close