Predvođeno ministricom

Bh. vojnici tradicionalno hodočastili u Lourdes

Svečano otvorenje održano je u bazilici svetog Pija X. u Lourdesu, a sudjelovalo je oko četrdesetak zemalja iz Europe i svijeta
Vijesti / Flash | 19. 05. 2019. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Ministarstva obrane (MO) i Oružanih snaga (OS) BiH predvođeno ministricom obrane BiH Marinom  Pendeš i zamjenikom načelnika Zajedničkog stožera OS BiH general - bojnikom Ivicom Jerkićem, nazočilo je u petak na svečanosti otvaranja  61. Međunarodnog vojno redarstvenog hodočašća u Lourdesu uz ministre Hrvatske, Italije i Mađarske.

Kako je priopćeno iz Ministarstva, svečano otvorenje održano je u bazilici svetog Pija X. u Lourdesu, a sudjelovalo je oko četrdesetak zemalja iz Europe i svijeta, među kojima po dvadeseti put hodočaste i  pripadnici  Oružanih snaga BiH i djelatnici Ministarstva obrane BiH, predvođeni  vojnim biskupom mons. Tomom Vukšićem.

Foto: OSBiH / OS BiH u Lourdesu, svibanj 2019.

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš  i general – bojnik Ivica Jerkić su u sklopu vojnog hodočašća u subotu sudjelovali, sa službenim izaslanstvima, na odavanju, navode, počasti svim palim vojnicima u svim ratovima –  na Trgu Peyramale  u Lourdesu.

Ovogodišnje  61. Međunarodno vojno hodočašće odvija se pod geslom ‘’Traži mir i za njim idi’’, a završava  se u nedjelju Međunarodnom sv. Misom, također u bazilici sv. Pija X, gdje će se održati i svečanost zatvaranja, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close