Selmir Mašetović

Bh. student uhićen u Turskoj izlazi na slobodu

Tužiteljstvo je iznijelo određene inkriminirajuće dokaze protiv Mašetovića, no ipak će biti pušten
Vijesti / Flash | 12. 06. 2018. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bh. konzul u Turskoj Began Muhić potvrdio je u izjavi za Radiosarajevo.ba da će Salmir Mašetović, student BiH koji je uhićen u Turskoj večeras oko 19 sati biti pušten na slobodu.

Kazao je da je danas na ročištu Tužiteljstvo u Turskoj iznijelo određene inkriminirajuće dokaze protiv Mašetovića.

Međutim, dodao je da je ipak, nakon sudskog ročišta u turskom gradu Ušaku odlučeno da se bh. student pusti na slobodu.

Podsjetimo, obitelj uhićenog tjednima nije imala informacije o uhićenju Selmira, a obitelj se kako su ranije mediji pisali, obraćala svim entitetskim i državnim institucijama od koji nisu dobivali odgovore.

Telefonski kontakt između Huseina (selmirovog oca) i Selmira ostvaren je prije tjedan dana, nakon što je generalni konzul BiH u Turskoj posjetio ovog bh. studenta iz Gradačca.

Inače, uhićenje i pritvaranje bh. studenta Selmira Mašetovića u Turskoj, kojeg vlast Ankari sumnjiči da je pripadnik Gulenovog pokreta otvorilo pitanje koliko je državljana BiH uhićeno u Turskoj nakon pokušaja državnog udara u toj zemlji.

Avaz piše kako je i veleposlanik BiH u Turskoj Tarik Sadović prije nekoliko dana izjavio da slučaj Mašetovića ''nije prvi ovakav slučaj s kojim su se bh. građani u toj zemlji susreli posljednjih mjeseci". ''I slučaj Selmira Mašetovića 'slučajno' je otkriven, i to tek nakon što su turski mediji objavili informaciju o njegovom uhićenju i istragama vezanim uz aplikaciju ByLock. Sadović je otkrio da su, kada su u pitaniju ovi slučajevi, zabilježene krađe identiteta bh. građanima, a da je praksa pokazala da odvjetnici relativno brzo uspijevaju dokazati da ti ljudi nisu bili članovi nikakvih terorističkih organizacija'', piše Avaz navodeći kako je za sada nepoznanica koliki je broj tih državljana koji su prošli kroz turski policijski i pravosudni sustav.

Kopirati
Drag cursor here to close