Ankara

Bh. policajci u Turskoj prošli obuku za rukovanje snajperom

Po okončanju obuke, policijskim službenicima Direkcije su dodijeljeni certifikati o uspješno završenoj obuci.
Vijesti / Flash | 20. 07. 2018. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH boravili su u Ankari u Republici Turskoj gdje su u Policijskoj akademiji Turske, od 1. do 14. srpnja 2018. godine, sudjelovali u specijalističkoj policijskoj obuci organiziranoj od strane Policije Turske.

Cilj navedene obuke bio je stručno osposobljavanje policijskih službenika Jedinice za podršku i intervencije Direkcije na temu rukovanja snajperom, načinom korištenja snajperskih timova i upotrebe snajpera u različitim situacijama. Ova intenzivna obuka se sastojala iz dva dijela, i to teorijskog i praktičnog, a proveli su je instruktori i pripadnici specijalne jedinice za obuku Policije Republike Turske, priopćeno je iz Direkcije.

Po okončanju obuke, policijskim službenicima Direkcije su dodijeljeni certifikati o uspješno završenoj obuci.

Realizacija navedene obuke predstavlja nastavak izuzetno uspješne suradnje Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH sa Veleposlanstvom Republike Turske i Policijom Republike Turske. Kako stoji u priopćenju, ovakav vid suradnje i obuke policijskih službenika je od izuzetnog značaja za službenike iz obe zemlje, te će se na obostrano zadovoljstvo nastaviti i u budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close