OS BiH i MO RH

Bh. inspekcija obrane surađivat će sa hrvatskom inspekcijom

Dalji rad tijekom posjete koje je trajao od 2. do 4. travnja, inspektori MO BiH i MO R. Hrvatske će nastaviti kroz, ekspertne razgovore i razmjenu iskustava u radu inspektora ove dvije zemlje.
Vijesti / Flash | 03. 04. 2019. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ministarstvo obrane BiH / Sastanak MO BiH i MO RH

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš sa suradnicima, brigadnim generalom Mirsadom Ahmićem i pomoćnikom ministra za međunarodnu suradnju Zoranom Šajinovićem primila je 3. travnja 2019. godine predstavnike Inspektorata odbrane Republike Hrvatske na čelu s glavnim inspektorom generalmajorom Slavenom Zdilarom, a sastanku je prisustvovao i vojni ataše Republike Hrvatske u BiH brigadir Marin Gregorović.

Ministrica Pendeš izrazila je dobrodošlicu predstavnicima Inspektorata obrane Republike Hrvatske, te se u kratkim crtama osvrnula na trenutne aktivnosti MO i OS BiH, a koje se odnose na aktivaciju MAP-a, i druge aktivnosti Ministarstva obrane na putu ka euroatlantskim integracijama, priopćeno je iz MO BiH.

Također, ministrica Pendeš je pohvalila dosadašnje aktivnosti Generalnog inspektorata MO BiH koji reguliraju provođenje prava proisteklih iz Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, Zakona o obrani BiH, kao provođenje i drugih zakonskih i podzakonskih akata koje koriste pripadnici MO i OS BiH. Razgovaralo se i o iskustvima u radu inspektora kao i o suradnji u oblasti obuke, te Planu integriteta i rizicima na korupciju.

Dalji rad tijekom posjete koje je trajao od 2. do 4. travnja, inspektori MO BiH i MO R. Hrvatske će nastaviti kroz, ekspertne razgovore i razmjenu iskustava u radu inspektora ove dvije zemlje.

Pored navedenih aktivnosti predstavnici Inspektorata obrane Republike Hrvatske posjetit će Veleposlanstvo R. Hrvatske u BiH i Centar za obuku za operacije podrške miru (PSOTC).

U timu Inspektorata obrane Republike Hrvatske bili su inspektori: pukovnik Radmilo Jasak, pukovnik Mirja Mantolić i pukovnik Jure Stipić, priopćeno je ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close