U dva dana

Bh. granice: Tri osobe lišene slobode

U zadnja dva dana, tri osobe lišene su slčobodne na bh. graničnim prijelazima
Vijesti / Flash | 09. 01. 2019. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor: Anadolija / Ilustracija

Tri osobe lišene su slobodne na bh. graničnim prijelazima.

Službenici Jedinice granične policije Doljani 9.1.2019. godine lišili su slobode V.P. (1978.), državljanina Bosne i Hercegovine.

Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Mostaru zbog kaznenog djela 'nepravilno izdvajanje sredstava pravnih osoba'. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bijača i predat službenicma Sudske policije Široki Brijeg, priopćeno je iz GP BiH.

Dan ranije, 8.1.2019. pri izlasku iz BiH na prijelazu Šamac lišen je slobode S.DŽ. (1992.) jer ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog kaznenog djela ''teška krađa''. Službenici JGP Orašje bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Doboj.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla pripadnici Granične policije BiH su 8.1.2019. na letu iz Geteborga lišili slobode M.H. (1978.). Provjerama je ustanovljeno da bh. državljanina potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o  javnom redu i miru. Predan je službenicima Odjela sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.  

Kopirati
Drag cursor here to close