Stigla potvrda

BH-Gas: Uredno snabdijevanje plinom

"Gazprom Export povodom novonastale situacije nikakav službeni dopis nije uputio, niti dao bilo kakvo obavještenje, izuzev telefonskog obrazloženja sa primpredajne točke Beregovo da su u pitanju tehnički problemi"
Vijesti / Flash | 16. 12. 2020. u 19:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BH-Gas obavijestio je javnost da je u 17:36 dobio potvrdu prvobitne nominacije prirodnog plina za dan 17.12.2020. godine, čime se stvaraju uvjeti da svi potrošači prirodnog plina imaju uredno snabdijevanje prirodnim plinom.

BH-Gas izražava žaljenje za situaciju koja je stvorena u javnosti i za koju BH-Gas ne snosi nikakvu odgovornost, priopćili su, prenosi N1.

"Točno je da je BH-Gas dana 16.12.2020. godine u 12 sati 16 minuta i 36 sekundi dobio potvrdu o odobrenju potrebih količina prirodnog plina za Energoinvest/BH-Gas. Nakon toga, u 15 sati 39 minuta i 25 sekundi dobili smo obavijest od strane Gazprom Exporta da Energoinvestu/BH-Gasu umanjuju odobrene količine prirodnog plina za 50%", priopćeno je iz ovog poduzeća.

"Gazprom Export povodom novonastale situacije nikakav službeni dopis nije uputio, niti dao bilo kakvo obavještenje, izuzev telefonskog obrazloženja sa primpredajne točke Beregovo da su u pitanju tehnički problemi", dodaju u obavijesti za medije.

Nakon ove informacije - BH-Gas je ponovno dobio potvrdu prve nominacije za dan 17.12.2020. godine, no ni za nju nisu dobili obrazloženje.

Podsjećamo, Ruski Gazprom smanjio je danas isporuku plina prema BH Gasu za 50 posto, potvrdio je Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić. On je rekao da je potvrđena nominacija umanjena za 50 posto, što znači da je i plina manje za toliko. Rečeno je da je razlog tehničke prirode.

Kopirati
Drag cursor here to close