HNŽ

Nedostaje nam 218 policajaca

Trenutno u Upravi policije nedostaje 218 policijskih službenika na različitim pozicijama od policajaca do najvišeg čina, glavni inspektor. Znatno je narušen i nacionalni balans na svim pozicijama, kazao je Bevanda
Vijesti / Flash | 16. 09. 2019. u 12:45 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Unatoč svim problemima s kojima se suočava Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko - neretvanske županije stanje sigurnosti na području HNŽ-a je zadovoljavajuće'', izjavio je Slađan Bevanda, ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Zbog teškoća u završetku konstituiranja Skupštine i Vlade HNŽ-a bitne zakonske obveze poput imenovanja ravnatelja policije, Policijskog odbora, Javno žalbenog biroa, Disciplinskog povjerenstva i Disciplinskog tužitelja ne mogu se izvršiti.
Mandat posljednjem imenovanom ravnatelju policije Hercegovačko-neretvanske županije istekao je 30. rujna 2018.

''Trenutno u Upravi policije nedostaje 218 policijskih službenika na različitim pozicijama od policajaca do najvišeg čina, glavni inspektor. Znatno je narušen i nacionalni balans na svim pozicijama'', kazao je Bevanda i posebno istaknuo najvišu poziciju “glavnog inspektora“ na kojoj u Upravi policije iz reda Hrvata nema nikoga, dok su Pravilnikom o sistematizaciji predviđena tri mjesta.

''Pored svih navedenih stvari MUP se s problemom nelegalnih migracija suočava još od svibnja 2018., nakon dolaska i smještaja prve organizirane skupine migranata u IRC Salakovac. Danas imamo povećan broj različitih oblika kriminalnog ponašanja od strane migrantske populacije, pa je bilo i slučajeva napada na policiju, kazao je Bevanda istaknuvši kako su nelegalne migracije jedan od najvećih sigurnosnih, problema i izazova u BiH.

Budući da su pred nama ozbiljni izazovi, funkcioniranje institucija svima nam mora biti prioritet, jer posljedice neformiranja vlasti u HNŽ-u se osjete. Unatoč svim problemima s kojima se suočavamo uspijevamo održati stanje sigurnosti na području županije na zavidnoj razini i jamčimo našim građanima i u budućnosti sigurnost u svakom pogledu'', zaključio je Slađan Bevanda, ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close