Veća brzina za EU

Bevanda: Dogovorili smo mehanizam koordinacije koji uključuje sve razine

Vijesti / Flash | 17. 08. 2016. u 13:35 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda pozdravio je današnji dogovor o mehnizmu koordinacije i izrazio zadovoljstvo što su uvažene njegove primjedbe upućene predsjedatelju Denisu Zvizdiću čime su u cjelosti ispoštovane ustavane nadležnosti i sudjelovanje svih razina vlasti u europskom putu BiH.

''U procesu europskih integracija čeka nas mnogo obveza i mi moramo prema EU istupati jednim glasom, ali onim koji je prethodno usuglašen u BiH. Konačno smo dogovorili takav mehanizam koordinacije koji uključuje sve razine jer oni osim obveza snose i odgovornost za preuzeti posao tako da je sasvim priorodno da budu uključeni u donošenje odluka i njihovu implementaciju'', kazao je ministar Bevanda.

Dodao je da je najavažnije „da smo postigli dogovor koji poštuje ustavne nadležnosti i koji omogućava brzu prohodnost u donošenju odluka i komunikaciji s Bruxellesom“.

''Očekujem da će Vijeće ministar i entitetske vlade što prije usvojiti ovo što smo danas usuglasili i da nastavimo bržim tempom ka EU i nastavimo provedbu započetih reformi'', kazao je ministar Bevanda za Fenu.

Kopirati
Drag cursor here to close