Sastanak u Vijećnici

Bešlić predstavnike NATO-a upoznao s idejom o protupožarnoj bazi u Mostaru

Ovom prilikom istaknuto je zadovoljstvo u dosadašnjoj suradnji pripadnika Oružanih snaga s NATO-om.
Vijesti / Flash | 08. 06. 2020. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prilikom današnjeg susreta u Gradskoj vijećnici Mostar predstavnika NATO stožera za BiH na čelu sa zamjenikom zapovjednika Morten Henriksen i gradonačelnika grada Mostara Ljube Bešlića istaknuta je potreba za za boljom protupožarnom opremljenosti Oružanih snaga BiH.

Između ostaloga, istknuto je zadovoljstvo u dosadašnjoj suradnji pripadnika Oružanih snaga s NATO-om u svim segmentima civilnog društva.

Foto: Bljesak.info / Morten Henriksen, zamijenik zapovjednika NATO stožera za BiH i Ljubo Bešlić, gradonačelnik grada Mostara

Na novinarsko pitanje o nabavci Air traktora za gašenje požara, koji je neophodan za ovu županiju, Bešlić je kazao kako je to za ovu županiju preskupo te je istaknuo kako se u razgovoru tražilo drugo moguće rješenje, poput protupožarne baze u Mostaru.

''Predstavnike NATO-a podsjetili smo na raniji plan, star 15 godina, o tome da se na mostarskom aerodromu napravi jedna protupožarna baza koja bi pokrivala cijeli Jadran, pa čak i dio Italije. Zatražili smo da se opet ispita ta mogučnost, mislim da bi to bilo od koristi svima. Trenutno je prerano imati odgovor na ovaj prijedlog '', kazao je Bešlić.

Foto: Bljesak.info / predstavnike NATO-a u posjetu Mostaru

Kako je kazao, vjeruje da je ovo početak razgovora koji će možda i donjeti neki rezultat.

Predstavnici NATO-a s gradonačenikom ovo prilikom obišli su i prostorije Doma zdravlja Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close