Red i pravna država

Berlinska anketa: 64 posto izbjeglica podržalo bi diktatora na čelu Njemačke

Vijesti / Flash | 16. 08. 2016. u 17:34 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velik broj izbjeglica pozdravio bi vođu snažne ruke koji bi Njemačkom vladao putem upotrebe sile, a njihove vrijednosti bliže su onima koje zagovaraju političke stranke ekstremne desnice, otkriva lokalna anketa provedena u Berlinu.

Anketa je provedena na uzorku od 1000 izbjeglica od strane doktora Ronalda Freytaga iz berlinske Srednje škole za medije, komunikaciju i ekonomiju, a rezultati iste su objavljeni danas, piše Index.hr.

Čak 64 posto intervjuiranih izbjeglica vjeruje kako bi najbolje državno uređenje za Njemačku bilo ono u kojemu bi "snažan vođa upravljao zemljom na dobrobit njezinih građana".

Otprilike toliko intervjuiranih ustvrdilo je i kako je od ključne važnosti za društvo da se u njemu održavaju "red i pravna država", i to "uz upotrebu sile po potrebi".

Velik broj ispitanih naveo je kako "Njemačkoj treba politička stranka koja utjelovljuje narodno zajedništvo" te "kako je u određenim okolnostima diktator odgovor na državne i društvene probleme".

43 posto ispitanih izbjeglica kazalo je kako ne prihvaćaju istospolne odnose te kako ne bi htjeli imati homoseksualni par za susjede.

Skoro polovica ispitanih, njih 48 posto, smatra kako je seks prije braka grijeh.

Kopirati
Drag cursor here to close