ANP

Bećirović: Veleposlanstvo SAD-a je mentor, nema sumnje u taj dokument

Zijad Bećirović, direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, kazao je da je pobjednik dogovora u Predsjedništvu poznat - to je država Bosna i Hercegovina.
Vijesti / Flash | 21. 11. 2019. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zijad Bećirović, direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, kazao je sinoć u Pressingu na N1 da je pobjednik dogovora u Predsjedništvu poznat - to je država Bosna i Hercegovina.

Prema njegovim riječima, suština je da BiH ide dalje prema NATO-u.

''Nominalno, nitko nije popustio i nitko nije izgubio. Svi su pobjednici. Ovdje je najviše pobijedila država Bosna i Hercegovina jer je to vrlo jasno iz priopćenja Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država. Ispunjen je i taj uvjet pod drugim imenom. Jezik podrazumijeva maštu, ali suština je da Bosna i Hercegovina ide dalje ka NATO-u, korak naprijed ka članstvu. Mislim da je mentor nad cijelim procesom bilo Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država i ako su oni konstatirali da je to prihvatljivo - nema sumnje u taj dokument'', rekao je gost Pressinga.

Podsjećamo, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na izvanrednoj sjednici održanoj u utorak u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za mandatara za sastav Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Na istoj sjednici Predsjedništvo BiH je donijelo odluku da će u NATO sjedište u Bruxelles dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, s rokom od jednog dana nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Vijeća ministara BiH.

Dokument, podsjećamo, još uvijek nije dostupan javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close