Airbag pomogao

Barcelona: Aktiviranje zračnog jastuka i elektronika spriječili još više žrtava

Vijesti / Flash | 21. 08. 2017. u 12:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su španjolske vlasti identificirale atentatora iz Barcelone i Cambrilsa s najmanje 15 smrtnih slučajeva, pojavili su se novi detalji u vezi s njegovim ubilačkim pohodom. Po svemu sudeći je vozač automobila bio 22-godišnji Marokanac Younes Abouyaaquoub iz gradića Ripolla, za kojim je u međuvremenu potraga proširena na cijelu Europu.

Policija je došla do spoznaje kako su sumanutog mladića samo sigurnosni uređaji u automobilu spriječili da ne pogazi još više pješaka na La Rambli. Zračni jastuk automobila aktivirao se nakon 500 metara, vjerojatno zbog brzine sudaranja s prolaznicima. Također, elektronika automobila reagirala je na smrtonosne sudare i blokirala motor. Zbog toga je počinitelj bio prisiljen napustiti automobil koji više nije bio spreman za vožnju i pješice bježati s mjesta zločina.

U međuvremenu broj žrtava porastao je s 14 na 15. Sada je dokazano da je terorist Abouyaaquoub ubio i 34-godišnjeg Španjolca nakon terorističkog napada u Barceloni, izjavio je u ponedjeljak ministar unutarnjih poslova Joaquim Forn.

Kopirati
Drag cursor here to close