pod dva krova

Baralija odgovara školi: Ne može biti prihvatljivo da u školskoj zgradi nema toaleta

Vijesti / Flash | 24. 01. 2017. u 08:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Gradskog odbora Naše stranke Mostar odgovorila je na priopćenje menadžmenta OŠ Gnojnice, kazavši kako razumije ako je nekome prihvatljivo da u 21. stoljeću da školski toalet bude van zgrade škole, ali da roditeljima, djeci i javnosti to ne može biti prihvatljivo.

''Mi smo reagirali na ono što su nam djeca i roditelji rekli, a što je u samom priopćenju potvrdio i menadžment škole – da u zgradi škole nema toaleta. Ili kako piše u priopćenju menadžmenta 'odvojen je od zgrade'. Nitko nije tvrdio ono što menadžment demantira – tj. da škola nema nikakav WC. Problem je što djeca, svaki put kada moraju u toalet, moraju izaći iz škole i pješačiti po hladnoći'', kazala je Baralija.

Dodala je kako je odgovorno od menadžmenta što su ipak javnost upoznali s tim problemom nepostojanja unutarnjeg toaleta.

''Dobro je što je školski menadžment reagirao. Loše bi bilo da su išli u smjeru da se problem zataška, što nije rijetka praksa u BiH. Menadžment je u ovom slučaju preuzeo čak odgovornost, koja nije na njemu, već na institucijama vlasti u HNŽ i Gradu Mostaru'', rekla je.

Takvo preuzimanje, dodaje Baralija, odgovornosti rijetko se događa i pozitivno je, ali školska uprava i da hoće ne može graditi toalet u školi, već samo Ministarstvo i Gradska uprava.

''Nepostojanje toaleta unutar škole je samo dio ove vrste problema. Uistinu, nije i ne smije biti suština da pričamo tko je kriv ili nije kriv, već da svi zajedno, javnost i roditelji, izvršimo pritisak prema vlasti da riješi problem s kojim se đaci suočavaju i da u školi ima toalet. Da ga je vlast bez pritiska svojevoljno htjela riješiti, dosad bi to sama uradila'', rekla je te prihvatila poziv da posjeti školu, te je pozvala i predstavnike medija, kao i druge zainteresirane subjekte, da skrenu pažnju javnosti na ovaj problem, kao i na druge probleme koji su nastali zbog toga što povećanje broja stanovnika naselja Gnojnice i Kočine nije pratila gradnja društvene infrastrukture.

Kopirati
Drag cursor here to close