Dan RS

Banja Luka: Defile policije i civilnog sektora

Danas je prvi put predstavljeno oklopno vozilo “despot”, napravljeno u Tehničko-remontnom zavodu Bratunac.
Vijesti / Flash | 09. 01. 2019. u 13:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Republika Srpska (RS) Željka Cvijanović izjavila je danas u Banja Luci, tijekom obilježavanja Dana RS, 9. siječnja, rekla da će "RS uvijek slaviti slobodu u kojoj žive njeni građani, jer ona nema cijenu".


U obraćanju okupljenim građanima, nakon defilea policije i civilnog sektora RS-a ulicama Banja Luke, istaknula je da će entitetske institucije i građani zajedno graditi i čuvati RS te da se taj bh.entitet može jačati ukoliko su svi okupljeni oko njega.

U svečanom defileu je sudjelovalo 570 pripadnika MUPRS-a, podijeljenih u deset ešalona te oko 1.100 predstavnika civilnog sektora.


Policiju su predstavljali i Specijalna antiteroristička jednica, Jednica za podršku, a između ostalog, kadeti policijske akademije, u uniformama koje simboliziraju ulazak srpske vojske u Banju Luku u Prvom svjetskom ratu.

Ove godine pripadnici Specijalne antiterorističke jednice MUPRS-a prilikom postrojavanja su pjevali pjesmu „Hriste Bože“, u narodu poznatu kao „himna kosovskih junaka“.

Civilni sektor činilo je 23 ešalona, institucija, organizacija i udruženja, među kojima su i vatrogasci, sportisti, poštari, lovci, predstvanici Auto-moto saveza, studenti, bivši borci...


Za vrijeme defilea, koji su osim dužnosnika RS-a, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, pratili i predstavnici Vlade Srbije predvođeni Anom Brnabić, izršen je i prelet helikoptera, te prvi put predstavljeno oklopno vozilo “despot”, napravljeno u Tehničko-remontnom zavodu Bratunac.




Kopirati
Drag cursor here to close