30 godina mostarske SDA

Bakir u Mostaru: Bilo je dobroga i lošega u ovih 30 godina

U Mostaru jeodržana svečana sjednica Izvršnog odbora Gradske organizacije SDA na kojoj su se okupili oni koji su dali doprinos osnivanju i razvoju mostarske SDA.
Vijesti / Flash | 16. 09. 2020. u 21:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bilo je dobroga i lošega u ovih 30 godina, ništa nećemo zaboraviti. Trudit ćemo se da se više sjećamo onoga dobrog'', poručio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović na svečanoj sjednica Izvršnog odbora Gradske organizacije SDA Mostar.

Foto: Bljesak.info / Bakir Izetbegović na svečanoj sjednica Izvršnog odbora Gradske organizacije SDA Mostar

Naime, u Mostaru je u srijedu u Centru za kulturu održana svečana sjednica Izvršnog odbora Gradske organizacije SDA na kojoj su se okupili osnivači kao i oni koji su dali doprinos osnivanju i razvoju mostarske SDA.

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica povodom  30 godina mostarske SDA

A osnutka ovog ogranka, prisjetio se i sam Izetbegović rekavši kako se sjeća prvog skupa SDA koji je održan na Veležovom stadionu. Sjeća se, rekao je, i dijelova govora koji je tada održao njegov otac.

U Mostar je došao s jasnom porukom kako su okupili koaliciju koja ne treba biti protiv, nego ''za jedan bolji Mostar. Za jedan uredniji Mostar, koji će ljudima garantirati da će imati svoju perspektivu, posao i jak kulturni život''. Obećao je kako će ovo biti centar turizma Hercegovine, a možda i BiH.

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica povodom  30 godina mostarske SDA

Tijekom posjeta Mostaru, Izetbegović se osvrnuo i na današnji posjet Milorada Dodika Zagrebu, koji se sastao s političkim vrhom Republike Hrvatske, rekavši kako su Zoran Milanović i Andrej Plenković ovim sastankom dali podršku pogrešnoj politici.

''Znamo kavu politiku predstavlja gospodin Dodik za razliku od predsjedatelja Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića koji predstavlja jednu smirenu politiku koja stabilizira i vodi ka reformama i boljitku ove zemlje'', kazao je ističući kako je i on pozvan u Zagreb na sastanak. ''Pozvali su i mene, obojica. Vjerojatno vrijedi ići i razgovarati. Vidjet ćemo što vrijeme nosi'', kazao je.

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica povodom  30 godina mostarske SDA

Što se tiče današnjeg razgovora s Draganom Čovićem kratko je kazao kako ne vjeruje da će doći do daljnjeg razgovora dok se ne riješe dvije ključne stvari - formiranje federalne razine vlasti i Ustavni sud.

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica povodom  30 godina mostarske SDA

''Nije lako riješiti tu kvadraturu kruga. Ja sam spreman potpisati bjanko papir o rješenju Izbornog zakona kojeg će napraviit eksperti Venecijanske komsiije", kazao je Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close