Sebijin doktorat

Bakir: Kurjak je sam sebe doveo u pitanje

''Ja prihvaćam činjenicu da postoje zapisnici, da je pred nas četvoro ona branila doktorat, da je taj doktorat legalan i legitiman i da je to doktorat, ali u Sarajevu.''
Vijesti / Flash | 28. 05. 2021. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bakir Izetbegović, lider SDA, komentirao je događanja u vezi doktorske disertacije i studiranja njegove supruge Sebije Izetbegović, što je izazvalo burne reakcije bh. javnosti. Kazao je kako ga "čudi da je prof. Kurajk iznio neistine i doveo sam sebe u pitanje", piše N1.

''Mene čudi da je gospodin Kurjak, od takvog digniteta, takve neistine izjavio koje onda već prekosutra budu demantirane. Sebe je doveo u pitanje na takav način, nije profesoricu Izetbegović. Sasvim je jasno da je studirala u Zagrebu i Sarajevu, diplomirala, doktorirala. Radila je s doktorom Kurajkom kao mentorom. Sve je dokazivo i povjerljivo. Zajedno su radili znanstvene radove. Čudi me da je sam sebe doveo u pitanje s ovim'', rekao je Izetbegović.

Podsjećamo, polemika je počela nakon što je prof. Kurjak u emisiji na Face TV-u izjavio da nije bio mentor Sebiji Izetbegović na doktroskoj disertaciji. Jučer je u intervjju za N1 kazao kako ipak jeste bio, ali ne u Zagrebu već u Sarajevu. Potcrtao je da treba odvojiti događanja u Zagrebu, od onih u Sarajevu. O Sarajevu ga, kaže, nitko nije pitao.

''Ja prihvaćam činjenicu da postoje zapisnici, da je pred nas četvoro ona branila doktorat, da je taj doktorat legalan i legitiman i da je to doktorat, ali u Sarajevu. Nikada ja nisam spomenuo Sarajevo, jer nije bilo u pitanju niti jednom. Ja sam govorio o doktoratu i postdiplomskom studiju, ali u Zagrebu'', rekao je Kurjak za N1.

S druge strane, prof. Sebija Izetbegović u intervjuu za N1 je kazala kako njena karijera nije upitna, te da ima svu potrebnu dokumentaciju koja dokazuje gdje i kada studirala i radila doktorsku disertaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close