Nakon 23 godine

Babo se vratio, načelnici napustili Parlament

Vijesti / Flash | 08. 11. 2016. u 12:53 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoizabrani načelnici iz Unsko-sanskog kantona (USK) napustili su svečanu salu Parlamenta BiH nakon što je Fikret Abdić, novi načelnik Velike Kladuše, preuzeo certifikat Središnjeg izbornog povjerenstva.

Jedan dio nazočnih u sali prilikom dodjele certifikata Abdića je pozdravio aplauzom, a načelnici iz Unsko-sanskog kantona su iz prosvjeda napustili salu, odlučivši da certifikate preuzmu na kraju svečanosti.

Načelnik Ključa Nedžad Zukanović rekao je da su ovim činom željeli poslati jasnu poruku kako ratni zločinci ne mogu biti izabrani za načelnike.

"Ovo nije dobra poruka i mora se mijenjati zakon kako nam se ne bi ponovila slična situacija sljedeće godine. Bude se strasti, mi ne želimo sjediti u sali s onima koji su ratni zločinci", rekao je on.

Zlatko Hujić, načelnik Bosanskog Petrovca, rekao je da je Abdić osuđeni ratni zločinac te da on na ovaj način suosjeća sa žrtvama.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić rekao je da su danas svi načelnici iz Unsko-sanskog kantona napustili salu kako bi pokazali svoj stav prema Abdiću.

"On ne samo da ne bi trebao biti načelnik, on ne treba ni sjediti s nama. Nismo trebali doći u ovu situaciju", rekao je Fazlić.

Podsjećamo, Fikret Abdić danas je nakon 23 godine ponovo u Sarajevu, a na posljednjim lokalnim izborima osvojio je najviše glasova za načelnika Velike Kladuše.

Kopirati
Drag cursor here to close