Javni poziv

Avaz pisao Izetbegoviću: Imaš pravo na koaliciju sa Sebijom

Vijesti / Flash | 08. 02. 2017. u 09:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nasilne demonstracije priviđaju se uplašenom Bakiru Izetbegoviću, koji je očito svjestan svoje enormne nepopularnosti, a o nepopularnosti njegove supruge Sebije da se i ne govori'', objavio je Dnevni avaz u javnom pismu bošnjačkom članu Predsjedništva BiH i predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću.

Avaz se pismom Izetbegoviću obratio zbog njegovih tvrdnji da ta novina poziva na nasilne demonstracije.

Navodeći kako Izetbegović ''očigledno pokazuje paniku pred građanima'', Avaz ga javno poziva da pokaže ''u kojem tekstu, kojeg dana i iz pera kojeg novinara je list pozvao građane 'na nasilne demonstracije"'.

"Dnevni avaz javno poručuje Izetbegoviću da se posveti svom poslu i jalovom predsjednikovanju koje traje već 6,5 godina i pusti najtiražniju i najutjecajniju novinu u BiH na miru da objektivno informira građane. Njegove, više puta ponovljene, uvrede i pamfleti nas neće uplašiti, niti će mu takav pristup pomoći da ušutka pobunjeničku četvorku, nezadovoljnu opoziciju, gladne građane i razočarane birače. Odnosi SDA i SBB-a su izvan Dnevnog avaza i Izetbegovićev rivalitet i osobni antagonizam prema Fahrudinu Radončiću ovu novinu uopće ne zanimaju. Prema tome, znamo da Bakira ne bole ekonomsko stanje nacije i naši kritički tekstovi o tome, već nas svojim diskvalifikacijama očito želi ušutkati da ne pišemo o unesrećenim pacijentima, protjeranim ljekarima i ponašanju njegove supruge, na koju je očigledno više nego osjetljiv'', navodi se u tekstu.

''Bakire, imaš pravo na bračno-moćnički zagrljaj i koaliciju sa Sebijom. Ali, Avaz vas poziva da se kao bračni par uozbiljite i ponašate odgovorno prema narodu i pacijentima. Nakon svega, poruka je ista: Bakire, prestani da širiš laži o Avazu, uozbilji se i na kraju svog mandata makar malo se posveti poslu, a ne svađama po principu "svi su krivi osim mene“. Također, još jedna poruka za Bakira: Kad imaš opću pobunu na svojim sjednicama od uglednih članova rukovodstva SDA kojima je neko, primjera radi, namjestio batine u Srebrenici, ne sakrivaj taj sukob izmišljenim svađama s ovom novinom. Igra je previše providna i odavno viđena, a Avaz će kao veliki narodni projekt ostati uz građane, svoj narod i njihovo pravo da im nijedan političar ne može začepiti usta i držati ih zaključane u kući'', navodi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close