Džaba ulaganje

Automobili uništili pločnike na mostarskoj Šetnici

Ploče su izlomljene te izdignute iznad ostalih ploča koje stoje u ravnini.
Vijesti / Flash | 05. 06. 2020. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Automobili koji se kreću pješačkom zonom, odnosno Šetnicom Nikole Šubića Zrinskog uništili su dio pločnika.

Naime, ploče su izlomljene te izdignute iznad ostalih ploča – te je samim time velika mogućnost da netko 'zapne' – pogotovo ako uzmete u obzir da Šetnicom svakodnevno prolazi veliki broj djece.

Foto: Bljesak.info / Automobili uništili pločnike na mostarskoj Šetnici

Još ranije Bljesak.info je pisao o automobilima koji svakodnevno prolaze pješačkom zonom, te šteti koju pričinjavaju.

Naime, svojevremeno su za Bljesak.info iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove, koji izdaje dozvole, rekli - kako ne znaju točan broj osoba koji imaju dozvolu za prolaz.

Foto: Bljesak.info / Automobili uništili pločnike na mostarskoj Šetnici

''Dostava, organizacije čije su prostorije na Šetnici, osiguranje i stanari imaju dozvolu za prolazak automobilom. Dozvola se obnavlja svake godine, a vlasnik kuće treba dostaviti CIPS-ovu potvrdu o prebivalištu, kopiju prometne iskaznice, a dozvola glasi na osobu i njegovo vozilo'', rekao je tada za Bljesak.info Hilmo Đidelija šef službe za Inspekcijske poslove Grada Mostara.

Iz MUP-a HNŽ su još tada objasnili, kako im Grad Mostar nije dostavio popis onih koji imaju dozvolu za prolaz Šetnicom Nikole Šubića Zrinskog, pa je teško provjeravati tko sve tuda prolazi.

Podsjetimo, u projekt rekonstrukcije Španjolskog trga uloženo je oko 960.000 KM. Od tog iznosa Grad Mostar osigurao je 250.000 KM, a ostatak su financirali UNDP s 523.345,68 KM i UNESCO s 102.292,82 KM u okviru MDG-F programa Kultura za razvoj koji je financiran sredstvima Vlade Kraljevine Španjolske.

Foto: Bljesak.info / Automobili uništili pločnike na mostarskoj Šetnici

Španjolski kralj Juan Carlos I. otvorio je Španjolski trg 29. ožujka 2012. godine zajedno s mostarskim gradonačelnikom Ljubom Bešlićem.

No, bez obzira na sva financijska ulaganja – ulaganje u 'podizanje svijesti o očuvanju okoline' je čini se najprioritetnije u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close