Vožnja po šetnici

Automobili postali prijetnja na mostarskoj šetnici

Vijesti / Flash | 06. 07. 2017. u 08:48 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šetnica Nikole Šubića Zrinskog postala je potencijalno opasna, jer nekolicina neodgovornih vozača šetnicom 'projuri' kao po trkaćoj pisti.

''S dvoje djece sam krenula u šetnju od Rondoa prema Španjolskom trgu, i pretpostavljajući da je to šetalište nisam se ni nadala da bi u sekundi ja i djeca mogli bit pregaženi automobilom koji je šetalištem punim gasom išao prema Rondou. Pitam se dokad će se šetalište koristiti kao cesta za auta?! Zašto ljudi ne smiju na 'Šetalištu' više normalno šetati, a da ne strahuju da ih netko neće 'pokupit autom'. Sramota grada, zar netko treba poginuti ili teško nastradati da se u gradu netko probudi u vezi ovog pitanja'', zapitala se naša ogorčena čitateljica.

Kako bi provjerili tko sve može voziti Šetnicom kontaktirali smo Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove, koji izdaje dozvole, a gdje su nam rekli kako ne znaju točan broj osoba koji imaju dozvolu za prolaz.

''Dostava, organizacije čije su prostorije na Šetnici, osiguranje i stanari imaju dozvolu za prolazak automobilom. Dozvola se obnavlja svake godine, a vlasnik kuće treba dostaviti CIPS-ovu potvrdu o prebivalištu, kopiju prometne iskaznice, a dozvola glasi na osobu i njegovo vozilo'', rekao je za Bljesak.info Hilmo Đidelija šef službe za Inspekcijske poslove Grada Mostara.

Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ nam je rekao kako im Grad Mostar nije dostavio popis onih koji imaju dozvolu za prolaz Šetnicom Nikole Šubića Zrinskog, pa je teško provjeravati tko sve tuda prolazi. Ali, napominje kako policija može sankcionirati one vozače koji svojom vožnjom prekrše Zakon o sigurnosti prometa.

Kopirati
Drag cursor here to close