Ministar uručio

Pendeš dobila počasno zlatno odlikovanje Republike Austrije

Najznačajniji pokazatelj suradnje Oružanih snaga BiH i Austrijske savezne vojske, navode, je obrazovanje kadeta OS BiH na Terezijanskoj vojnoj akademiji u Wiener Neustadtu.
Vijesti / Flash | 05. 12. 2019. u 18:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Odlikovanje ministrice Pendeš

Ministrici obrane Bosne i Hercegovine Marini Pendeš u četvrtak je u Austrijskom veleposlanstvu u Sarajevu uručeno Veliko zlatno počasno odlikovanje Republike Austrije s lentom.

Odlikovanje koje dodjeljuje austrijski savezni predstavnik, uručio joj je ministar obrane Republike Austrije Thomas Starlinger, koji se nalazi u službenom posjetu Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Pri dodjeli odlikovanja, istaknuto je da je ministrica Pendeš u okviru svoga mandata i osobnim zalaganjem poticala razvoj suradnje Bosne i Hercegovine i Austrije te suradnju njihovih oružanih snaga podigla na višu razinu. Najznačajniji pokazatelj suradnje Oružanih snaga BiH i Austrijske savezne vojske je obrazovanje kadeta OS BiH na Terezijanskoj vojnoj akademiji u Wiener Neustadtu.

Foto: PR / Dodjela odlikovanja ministrici Pendeš

Također, ministrica obrane Pendeš uvijek je podržavala i sudjelovala u inicijativama Saveznog ministarstva obrane Republike Austrije, provođenih u okvirima regionalne suradnje u jugoistočnoj Europi. Time je unaprijeđena suradnja oružanih snaga zemalja regije i pomognuto njihovo približavanje europskim strukturama u sektoru obrane.

''Velika mi je čast primiti ovo austrijsko odlikovanje. Drago mi je da sam pomogla našu suradnju, koja rezultira unaprjeđenjem Oružanih snaga BiH, ali i cjelokupnog sigurnosnog ozračja u okruženju'', kazala je tim povodom ministrica Pendeš.  

''Doprinos Bosne i Hercegovine, ali i osobni angažman ministrice Pendeš, ojačao je stabilnost i sigurnost u cijeloj regiji, što je od posebnog značaja za Republiku Austriju'', izjavio je tim povodom austrijski ministar obrane Starlinger.

Istoga dana, ministrica Pendeš je ministra Starlingera primila u sjedištu Ministarstva obrane BiH u Sarajevu. Na zajedničkom sastanku izražena je obostrana želja da se suradnja BiH i Austrije nastavi širiti i dalje, na dobrobit obje zemlje, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane.

Kopirati
Drag cursor here to close