Stavi masku!

Austrija: Bosanka zbog nepoštivanja samoizolacije dobila novčanu i uvjetnu kaznu zatvora

Ova 49-godišnjakinja je išla u trgovački centar gdje je bila u kontaktu s poštanskim djelatnikom, pisalo je u optužnici.
Vijesti / Flash | 23. 07. 2020. u 17:59 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žena podrijeklom iz Bosne je zbog nepoštivanja pravila karantene, odnosno izlaska iz samoizolacije, dobila novčanu kaznu u visini od 800 eura i uvjetnu zatvorsku kaznu od šest mjeseci. Tako je odlučio sud u austrijskom gradu Klagenfurtu, koji smatra da je optužena svjesno dovodila ljude u opasnost od zaraze.

Ova 49-godišnjakinja je išla u trgovački centar gdje je bila u kontaktu s poštanskim djelatnikom, pisalo je u optužnici.

Budući da je izašla iz kuće unatoč naređenoj karanteni te je pritom pozitivna na Covid-19 mogla izazvati opasnost od širenja bolesti, žena je počinila kazneno djelo, navodi tužiteljstvo.

Da je sud u srijedu 23. srpnja dokazao da je optužena postupila s namjerom, ona bi se suočila s do tri godine zatvora. Za nenamjerno kršenje karantene kazna u Austriji je do jedne godine zatvora.

Sud je kazao da je kazna tako visoka kako bi obeshrabrila sve one koji ne poštuju odluke vlasti o sprečavanju širenja koronavirusa, prenosi Jutarnji.hr, javlja Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close