"Srebrena malina"

Hodžić objasnio za što se mogu koristiti respratori

Ovaj demant upućuje se u ime društva 'F.H. Srebrena malina' d.o.o. Srebrenica, ali i osobe Hodžić Fikreta, s obzirom da su u predmetnom članku izneseni netočni navodi kojim se nanosi šteta ugledu.
Vijesti / Flash | 28. 05. 2020. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Niti jednom nije precizirano tko točno je izvršio vještačenje respiratora, pod kojim brojem i kojeg sudskog predmeta, i šta je točno sadržano u takvom vještačenju. Dakle, iznose se konstatacije i sud bez uporišta'', navela je preko odvjetnika kompanija Srebrena malina fikreta Hodžića.

Naime, u demantiju upućenom sarajevskom portalu Klix se žali kako se nanosi šteta ugledu 'F.H. Srebrena malina' d.o.o. Srebrenica ali i osobno Fikretu Hodžiću.

Potom se objašnjava kako se mogu koristiti respiratori.

''Cijeneći specifikacije predmetnih respiratora ACM812A, isti su u mogućnosti da rade u sljedećim režimima: A/C (kontrolirano disanje i asistirano disanje), SIGH, IPPV (Intermittent positive pressure ventilation), SIPPV (Synchronised intermittent positive pressure ventilation), SIMV (Synchronized Intermittent Mandatory Ventilation). Naglašavamo i da su apsolutno netočni navodi da se predmetni respiratori ne mogu koristiti kao stacionarni'', navodi se.

 

Između ostalog, navodi se kako ''računi društva 'F.H. Srebrena malina' d.o.o. nisu blokirani, nego se radi o privremenoj mjeri obustave izvršenja financijskih transakcija''.

''To su dva potpuno različita pravna termina s potpuno različitim pravnim posljedicama, koje je neophodno razlikovati i u novinarskom izvještavanju'', navodi se i dodaje kako ne postoje dva različita ugovora.

Inače, u srijedu su na sarajevski aerodrom stigli i preostali respiratori koje je naručila Hodžićeva tvrtka. Riječ je o 20 respiratora koji sada čekaju carinjenje ali i razvoj cijele sapunice oko uvoza respiratora.

Naime, još uvijek se čeka da se afera pomakne s mjesta. Zadnji učinjeni korak je izuzimanje mobitela federalnog premijera Fadila Novalića.

S druge strane, u donaciji Ujedinjenih Arapskih Emirata, čini se, stigli su isti respiratori koje je nabavila Srebrena malina, a koji, prema ranijim specifikacijama ne mogu služiti onoj svrsi zbog koje su i naručeni.

Kopirati
Drag cursor here to close