rezultati

APIK i TIBiH prezentiraju što je BiH ostvarila na polju prevencije korupcije

Vijesti / Flash | 08. 12. 2015. u 13:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK), u suradnji s Transparency Internationalom BiH, uz financijsku podršku Vlade Velike Britanije, organizira konferenciju 'Borba protiv korupcije u BiH, iskustva i izazovi', povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

Konferencija, koja će biti održana 9. prosinca u Sarajevu, bit će prilika za prezentaciju dosadašnjih rezultata ostvarenih na polju prevencije korupcije i koordinacije borbe protiv korupcije u BiH, zemljama regije i šire, posebno kroz prizmu euroatlanskih integracija i ispunjavanja međunarodnih standarda u ovoj oblasti.

Na konferenciji će, također, biti predstavljena Studija sustava nacionalnog integriteta (NIS), koju je načinio Transparency International BiH. Studija pruža pregled ranjivosti BiH sustava na korupciju i djelotvornosti antikorupcijskih napora, analizirajući glavne aktere i institucije koje čine državu - sve grane vlasti, javni i privatni sektor, medije i civilno društvo.

Kako je najavljeno, događaju će nazočiti predstavnici institucija sa svih nivoa vlasti u BiH, predstavnici diplomatskog zbora u BiH, međunarodnih i regionalnih organizacija i inicijativa koje djeluju u BiH, te predstavnici civilnog društva, koje djeluju u oblasti borbe protiv korupcije.

Ovaj događaj simbolično se obilježava povodom usvajanja Konvencije Ujedinjenih naroda protiv korupcije (Merida, Meksiko), kojoj je do sada dalo podršku više od 135 zemalja, priopćeno je iz Transparency Internationala BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close