Pomozi.ba

Apel za pomoć dvadesetogodišnjem Sirijcu koji je u BiH ostao bez nogu

Abdulrahman je trenutno smješten u jednoj privatnoj ustanovi za zbrinjavanje starih i bolesnih osoba u Sarajevu, a ogromnu potporu mu pružaju i razni volonteri, kao i mnoge druge organizacije koje su mu se stavile na raspolaganje
Vijesti / Flash | 04. 12. 2019. u 11:28 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizacija Pomozi.ba pokrenula je apel za pomoć dvadesetogodišnjem Abdulrahmanu koji je kao dječak s bratom pobjegao iz ratom zahvaćene Sirije, a na putu prema nekoj od zemalja Europske unije doživio je tešku nesreću i to u Zvorniku gdje mu je na pruzi voz smrskao noge, zbog čega su mu obje amputirane ispod koljena.

Ističu da je mladić iz Sirije bisaro smješten u zvorničkoj bolnici, a nakon što su ga liječnici morali otpustiti, ni on ni brat nisu imali gdje. Zbog toga je humanitarna organizacija Pomozi.ba uz suglasnost Službe za poslove sa strancima i Internacionalne organizacije za migracije (IOM) preuzela brigu o njima.

Abdulrahman je trenutno smješten u jednoj privatnoj ustanovi za zbrinjavanje starih i bolesnih osoba u Sarajevu, a ogromnu potporu mu pružaju i razni volonteri, kao i mnoge druge organizacije koje su mu se stavile na raspolaganje. Njegov brat Muhammed je u obližnjem hostelu, kako bi se i on mogao brinuti o Abdulrahmanu.

''Kako bi mladiću pomogli da dobije proteze za obje noge, pokrećemo apel jer zajedno mnogo lakše možemo skupiti dovoljno novca da pomognemo Abdulrahmanu da prevladamo ove teške trenutke. U te svrhe do kraja prosinca će u funkciji biti telefonski broj 17007, jedinstven za sve operatere, a putem kojeg je moguće donirati dvije KM. Svi koji žele mogu pomoći i putem standardnih računa Pomozi.ba'', priopćeno je iz te organizacije.

Računi za uplate su: [email protected]; za novčane uplate iz BiH: Intesa Sanpaolo Bank BiH - 154-180-20085330-48; za novčane uplate iz inozemstva: Intesa Sanpaolo Banka BiH, SWIFT CODE: UPBKBA22, IBAN: BA39 1541802008533048, primatelj: Udruženje "Pomozi.ba", dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo, Svrha: za Abdulrahmana.

Za novčane uplate na račun u Austriji: hilfhelfen-pomozi.ba, Verwendungszweck: za Abdulrahmana, ERSTE BANK, IBAN: AT64 2011182266475400, BIC: GIBAATWWXXX, Wien, Oestereich.

Kopirati
Drag cursor here to close