Trebinje

Apel građanima: Ne odlažite neeksplodirana ubojita sredstva na području grada

Tijekom prošle godine na području Trebinja nađena je ogromna količina oružja i municije, zaostala iz proteklog rata, koje su nesavjesni sugrađani odlagali po cijelom gradu.
Vijesti / Flash | 21. 02. 2019. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bljesak.info / Bomba pronađena kod kružnog toka kod Zalika

Iz Javne ustanove ''Ekologija i bezbjednost'' Trebinje apelirali su na građane Trebinja da neeksplodirana ubojita sredstva, zaostala iz prethodnog rata, ne odlažu na području grada, već da obavijeste ovu ustanovu ili policiju, na besplatne brojeve 121 i 122, kako bi ova sredstva bila sigurno uklonjena, objavljeno je na stranici Grada.

''Tijekom posljednjih desetak dana, po prijavi građana, nađeni su veća količina naoružanja u selu Orašje, ručni protuoklopni raketni bacač u Trebišnjici, kod željezničkog mosta u Gorici, te tromblonska mina, u neposrednoj blizini gradilišta Stambeno-poslovnog kompleksa 'Centar'. Na svu sreću, bez posljedica po stanovništvo, sredstva su na siguran način uklonili pripadnici 'A' tima Republičke uprave Civilne zaštite u suradnji sa radnicima 'Ekologije i bezbjednosti' '', ističe direktor JU 'Ekologija i bezbjednost', Stevan Bekan.

Tijekom prošle godine na području Trebinja nađena je ogromna količina oružja i municije, zaostala iz proteklog rata, koje su nesavjesni sugrađani odlagali po cijelom gradu.

''Na području Trebinja samo prošle godine nađeno je 118 komada ručnih bombi, 26 komada tromblonskih mina, 5 komada ručnih raketnih bacača, 28 komada minobacačkih i artiljerijskih granata, 3,3 kg TNT-a, 8 protupješačkih mina i čak 49 550 metka raznih kalibara'', precizirao je Bekan.

On je apelirao sugrađanima na oprez i pravilno postupanje u slučaju nalaska minsko-eksplozivnih sredstava.

''Nepravilno odlaganje neeksplodiranih ubojitih sredstava može izazvati ozbiljne posljedice po ljude i materijalna dobra. Zato apeliramo na sugrađane, ukoliko posjeduju i pronađu zaostala neeksplodirana ubojita sredstva, da pozovu broj 121 ili 122, koji su dostupni 24 časa i prijave, kako bi takve situacije, adekvatno, sa deminerima, bile riješene na najsigurniji način i kako protiv njih ne bi bio pokrenut postupak pred nadležnim organima'', ističe Bekan, dodajući da cilj ovog apela nije stvaranje panike već pozivanje na odgovornost svih sugrađana, stoji na stranicama Grada.

Kopirati
Drag cursor here to close