Židovi traže pomoć od policije

Antisemitske poruke u Sarajevu i Tuzli

"Sa žaljenjem i ogorčenjem smo primili ovu vijest, svjesni da ovi incidenti neće narušiti dobrosusjedske odnose koje bosanskohercegovački Židovi grade sa svojim sugrađanima drugih etničkih i vjerskih skupina'', istaknuo je Kožemjakin.
Vijesti / Flash | 19. 07. 2018. u 21:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U poslijednih nekoliko dana su se dogodila dva antisemitska incidenta u Tuzli i Sarajevu. U oba slučaja se radi o ispisivanju grafita na i u ulazu stambenih zgrada u kojima žive članovi židovske zajednice, naveo je na svom Facebook profilu Igor Kožemjakin, istaknuti član židovske zajednice u BiH.

Naveo da je židovska zajednica u BiH uvijek isticala izostanak antisemitskih ispada u Bosni i Hercegovini kao pozitivan primjer bosanskohercegovačkog načina života i njegovanja dobrih susjedskih odnosa.

"Sa žaljenjem i ogorčenjem smo primili ovu vijest, svjesni da ovi incidenti neće narušiti dobrosusjedske odnose koje bosanskohercegovački Židovi grade sa svojim sugrađanima drugih etničkih i vjerskih skupina. Apeliramo na nadležna tijela da identificiraju i kazne počiniteljeu skladu sa zakonom", naglasio je Kožemjakin.

''Najoštrije osuđujemo ove napade na pripadnike naše zajednice kao i svaki govor mržnje i bilo kakav akt kojim se vrijeđaju nacionalna osjećanja građana te pozivamo sve relevantne društvene faktore da se pridruže osudi ovih vandalskih djela i pruže podršku i zaštitu svojim sugrađanima, pripadnicima naše zajednice'', dodao je on.

Kopirati
Drag cursor here to close