Ideja

Antikorupcija kao predmet u bh školama?

Vijesti / Flash | 26. 09. 2017. u 12:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na konferenciji o temi "Tko se boji korupcije još? Mi ne!" predstavljeni su rezultati djelovanja obrazovnih institucija i organizacija civilnog društva na uvođenju edukacije o etici i antikorupciji u obrazovni sustav.

Dvodnevna konferencija je održana na Jahorini i okupila je više od 100 sudionika, predstavnika institucija i agencija, nastavnika i direktora osnovnih i srednjih škola iz BiH, civilnog društva kao i medija.

Prisutnima su se obratili direktorica Infohousea Dženana Alađuz, ataše za kulturu i obrazovanje iz Američkog veleposlanstva u BiH J.Drew Giblin, direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Hasim Šabotić, kao i predstavnici civilnog sektora, autori seta Antikorupcijskih priručnika, profesori i nastavnici koji su realizirali sate, te kroz primjere dobre prakse predstavili svoja iskustva.

''Uvođenje obrazovanja o antikorupciji u obveznu nastavu, uključivanje svih relevantnih činilaca odgojno-obrazovnog procesa, isključivanje političkog utjecaja na izbor kadra u odgojno-obrazovnom sustavu, kao i uključivanje drugih sektora društva koji utiču na odgoj i obrazovanje'', osnovni su zaključci završne konferencije.

Sudionici su, također, razmijenili iskustva o poduzetim aktivnostima i mjerama za prevenciju korupcije u sektoru obrazovanja na svim razinama vlasti u BiH, a predstavljeni su i strateški pravci djelovanja po pitanju uvođenja antikorupcijskog obrazovanja u BiH.

Tijekom konferencije predstavljen je i set Antikorupcijskih priručnika te su u tom kontekstu prezentirana i iskustva prosvjetno-pedagoškog kadra u primjeni navedenih priručnika u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, priopćeno je iz Infohousea.

Projekt "Tko se boji korupcije još? Mi ne!" organizirali su Infohouse, Centar za razvoj medija i analize (CRMA) i Omladinski Komunikativni Centar (OKC) kako bi promovirali stanje i prevenciju korupcije u obrazovnom sektoru u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close