Procjena posljedica

Amerikanci upozorili Dodika da bi mogao biti kažnjen

Vijesti / Flash | 27. 12. 2016. u 12:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Apelirali smo na gospodina Dodika da poduzme korake kojima će pokazati svoju pozitivnu opredjeljenost za Daytonski mirovni sporazum, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, te kontinuirani proces europskih integracija zemlje'', navodi se u priopćenju za javnost američkog Veleposlanstva u BiH.

Ističe se kako su ''kao znak kontinuiranog opredjeljenja Sjedinjenih Američkih Država za suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i jačanje demokratskih principa i institucija u zemlji'', zamjenik pomoćnika državnog sekretara Hoyt Yee i veleposlanica Maureen Cormack razgovarali s predsjednikom Republike Srpske.

Sastanak je održan, kako se navodi, da bi američki dužnosnici ''istaknuli zabrinutost zbog njegovih nedavnih izjava i postupaka, te da bi ponovili ranije iznesene stavove – da protivljenje odluci Ustavnog suda predstavlja kršenje vladavine zakona, te da oni koji to čine moraju snositi odgovornost''.

''Mi vrlo ozbiljno shvaćamo svaki pokušaj podrivanja Daytonskog mirovnog sporazuma. Očekujemo da će nadležne institucije rješavati pojave kršenja vladavine zakona u skladu sa zakonima BiH i podržavamo zakonski proces koji su inicirale te institucije, dok nastavljamo s procjenom odgovarajućih posljedica u skladu sa zakonima SAD-a'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close