Znanje

Amerikanci policije u BiH uče prikupljati dokaze

Ova obuka će se fokusirati na ispravno prikupljanje i rukovanje dokazima, poboljšanje međuagencijske suradnje i komunikacije, zaštitu civila i policijskih službenika, te primjenu odgovarajućih taktika u provedbi zakona.
Vijesti / Flash | 27. 02. 2019. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treneri iz Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu i Europskog zapovjedništva specijalnih snaga vojske SAD-a organizirat će sljedećih dana niz vježbi interoperabilnosti u kojima će sudjelovati specijalne jedinice Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Ministarstva unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Kako je priopćeno, ova obuka će se fokusirati na ispravno prikupljanje i rukovanje dokazima, poboljšanje međuagencijske suradnje i komunikacije, zaštitu civila i policijskih službenika, te primjenu odgovarajućih taktika u provedbi zakona.
 
Američko veleposlanstvo redovito sudjeluje, s lokalnim partnerima, u vježbama reagiranja u kriznim situacijama, uključujući i simulacije krizne situacije u stvarnom životu, kako bi institucijama BiH pružila korisnu, praktičnu obuku s ciljem jačanje vladavine prava i poboljšanja sigurnosti za sve građane u BiH.

''Te vježbe, uz nedavne posjete visokih vojnih časnika SAD-a, ukazuju na stalnu predanost američke vlade saradnji sa sigurnosnim institucijama na svim razinama u BiH'', priopćeno je iz američkog Veleposlanstva.

Kopirati
Drag cursor here to close