PH International

Amerika dala novac za smanjenje maloljetničke delikvencije u HNŽ-u

Vijesti / Flash | 05. 06. 2017. u 19:20 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka nevladina organizacija "PH International" danas je u Sarajevu predstavila Program "Socijalizacija s pravom i prevencija maloljetničke delinkvencije u BiH", koji će se u ovoj i narednoj godini realizirati u Zeničko-dobojskoj i Hercegovačko- neretvanskoj županiji uz punu suradnju relevantnih vladinih dužnosnika, škola i policije.

Za podršku navedenog Programa "PH International" dobila je grant sredstva Vlade SAD-a (Odjel za međunarodne narkotike i provođenje zakona (Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs -INL ).

''Ovaj grant će omogućiti realizaciju dvogodišnjeg pilot programa, u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH). Pilot program je osmišljen, kako bi pomogao akterima u Federaciji u jačanju vladavine prava i smanjenju maloljetničke delinkvencije u BiH'', istaknuto je na današnjoj konferenciji.

Tom prilikom, predstavnicima ministarstva obrazovanja, unutarnjih poslova, pravde, pedagoških zavoda, osnovnih i srednjih škola, te nevladinim organizacija prezentirani su ciljevi Programa socijalizacije s pravom i prevenciji maloljetničke delinkvencije u Bosni i Hercegovini (BiH).

PH International je američka organizacija koja se svojim aktivnostima zalaže za svijet u kojem pojedinci i zajednice surađuju i preko granica u rješavanju izazova i pronalaženju rješenja utemeljenih na razumijevanju kultura i inspirirani osjećajem zajedničke odgovornosti, navodi se u priopćenju PH International.

Kopirati
Drag cursor here to close