USA poštivanje Daytona

Američki veleposlanik kod Dodika: Svi koji rade protiv mira ove zemlje, snosit će prave posljedice !

Veleposlanik Nelson naglasio je da Sjedinjene Američke Države ne očekuju ništa drugo osim potpunog poštivanja Daytonskog sporazuma te teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Flash | 19. 02. 2020. u 18:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson susreo se danas s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Veleposlanik Nelson naglasio je prilikom susreta sa Miloradom Dodikom da Sjedinjene Američke Države ne očekuju ništa drugo osim potpunog poštivanja Daytonskog sporazuma te teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

- Amerika je 25 godina važan partner Bosni i Hercegovini. U potpunosti podržavamo prosperitet, stabilnost i mir za ovu zemlju. Radnje koje to podrivaju, snosit će prave posljedice - priopćeno je iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država.

Nelson se s članom Predsjedništva iz Republike Srpske sastao u poslijepodnevnim satima, nakon sjednice Predsjedništva BiH koju su obilježile oprečne izjave, navodno "preglasavanje" te poziv na ostavku kolege Komšića, prenosi Avaz.

Dodik je nakon sjednice na kojoj je konsenzus postignut oko samo jedne tačke dnevnog reda, zbog navodne netransparentnosti u slučaju imenovanja nove sutkinje Ustavnog suda BiH iz Njemačke, pozvao predsjedavajućeg Željka Komšića da podnese ostavku.

Kopirati
Drag cursor here to close