Ništa ne nameću

Rusi o propalom 'čišćenju' u Mostaru: Svaka pomoć ipak nije dobrodošla

Sjećamo se prethodnih mnogobrojnih izjava lokalnih lidera da je 'svaka pomoć dobrodošla'. Dakle ispada da ipak nije?", navode iz ruskog veleposlanstva.
Vijesti / Flash | 04. 05. 2020. u 17:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa nedoumicom pratimo reakciju nadležnih organa Bosne i Hercegovine na našu molbu o pružanju pomoći u vezi s osiguranjem nesmetanog kretanja ruske medicinske humanitarne ekipe preko graničnih prijelaza Bosne i Hercegovine u cilju pružanja pomoći Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, priopćeno je iz Veleposlanstva Rusije u BiH.

"Ne može se reagirati drugačije na činjenicu da je pitanje pružanja humanitarne pomoći onima kojima je ona zaista potrebna i onima tko tu pomoć traže postao taoc političkih kontradikcija. Razvija se situacija u kojoj politika (!) radi na štetu svojih građana, njihovog zdravlja i dobrobiti", naveli su iz Veleposlanstva Rusije u BiH nakon što je do daljnjeg odgođen dolazak tima iz Rusije koji je trebao da dezinficira prostorije Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Poziv je uputio lider HDZ-a BiH i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Pročitajte još

"Paradoks je u tome da upravo oni koji sad glasno odbijaju pomoć još prije mjesec dana isto tako glasno su negodovali da je, kako su oni naglašavali, ruska pomoć stigla samo u Republiku Srpsku. Kao što vidite, pomoć može biti pružena i u Federaciji BiH, jer je tamo bila zatražena. Sjećamo se prethodnih mnogobrojnih izjava lokalnih lidera da je 'svaka pomoć dobrodošla'. Dakle ispada da ipak nije?", navode iz ruskog veleposlanstva, piše N1.

Kako navode, insinuacije da ruski medicinski radnici stižu 'iz sasvim drugih razloga' odbijaju smatrajući da su neosnovne i zlonamjerne, koje nanosi štetu prijateljskim odnosima između dvije države.

"Mi nikome ništa ne namećemo. Bosna i Hercegovina je suverena država, koja samostalno donosi odluke. Međutim, čisto ljudski htjeli bismo da politika ipak promjeni mišljenje te da dopusti stručnjacima raditi ono što moraju u sadašnjoj situaciji, tj. spašavati živote bez ikakvog povezivanja sa entitetima, nacionalnom pripadnosti te osobnim preferencijama", kazali su iz Veleposlanstva Rusije u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close