Građani zatražili ostavke članova VSTS-a

Alešević: Ovo je samoobrana od pravosudne mafije u BiH

''Ne postoji ustanova u BiH kojoj se nisam obratio. Ovo je bio zadnji atom snage da dokažem kako rade", kazao je Alešević.
Vijesti / Flash | 29. 05. 2019. u 17:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne postoji ustanova u BiH kojoj se nisam obratio. Ovo je bio zadnji atom snage da dokažem kako rade, kazao je za N1 Nermin Alešević, gospodarstvenik iz Velike Kladuše.

"Kao prvo, pozdravljam građane BiH i hvala im što su podržali sve. Što sam ja napravio, to je samoobrana od pravosudne mafije u BiH, oni su me natjerali na to. Drugog izlaza nema. Ne postoji ustanova u BiH kojoj se nisam obratio. Ovo je bio zadnji atom snage da dokažem kako rade", kazao je Alešević.

Dodao je da je i ranije imao sličnih "problema".

"Sve ovo ranije sam prošao u jednoj aferi s direktorom Agrokomerca. Straha jeste bilo, ali takav je život. Jednom se živi i za narod treba živjeti", kazao je i dodao:

"Ja sam očekivao da će pokazati više morala, da dokažemo Europi da se to cijeni i ovdje, mada smo ovim skupom pokazali da smo narod za kojeg ima mjesta u Europi".

"Bio sam unutra dva i po sata i dao izjavu o svim svojim problemima. Kada smo došli do snimke, pitali su da li želim imunitet. Rekao sam da želim i tu je sve stalo, sada je na glavnoj tužiteljici hoće li sve to dozvoliti ili ne".

Video: Završeni prosvjedi građana ispred zgrade Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine

Ispred zgrade Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTS) danas su održani prosvjedi građana na koje je prije nekoliko dana putem društvenih mreža pozvao ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

Na prosvjedima je sudjelovalo nekoliko stotina građana, među kojima je i Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, te članovi skupine “Pravda za Davida” koji su u Sarajevo stigli iz Banjaluke. Bio je prisutan i  bihaćki biznismen Nermin Alešević, jedan od aktera afere Tegeltija.

Okupljeni građani zatražili su ostavke predsjednika i svih članova VSTS-a, javlja BHRT.

Prosvjedi su najavljeni nakon što je web portal Žurnal objavio snimku koji predsjednika VSTS-a Milana Tegeltiju tereti za korupciju.

Na snimku se vidi kako Nermin Alešević, privrednik iz Velike Kladuše daje novac SIPA-inom inspektoru u zamjenu za Tegeltijinu pomoć.

Kopirati
Drag cursor here to close