Sjednica u Mostaru

Aktivira se Društvo hrvatskih novinara u BiH

Planirano je formiranje pododbora u Društvu po vrsti medija kojima pripadaju kako bi samo funkcioniranje Društva bilo učinkovitije.
Vijesti / Flash | 22. 02. 2019. u 15:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvo hrvatskih novinara u BiH održalo je sjednicu Predsjedništva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Predsjednica Društva Valentina Rupčić upoznala je članove s dosadašnjim aktivnostima, ponajviše onim oko registracije Društva i ostalih pravnih aktivnosti te je zaključeno kako je registracija uspješno obavljena. Osim toga predstavljen je i plan aktivnosti za tekuću godinu.

Planirano je formiranje pododbora u Društvu po vrsti medija kojima pripadaju kako bi samo funkcioniranje Društva bilo učinkovitije. Osim toga, ažurirat će se i popis hrvatskih medija te djelatnika u navedenim medijima kako bismo analizirati postojeće stanje.

''Cilj nam je da Društvo profunkcionira na svim razinama i u svim segmentima, sada kada smo izvršili sve pravne pretpostavke krećemo s radom, upoznavanjem i sagledavanjem svih problema, ali i prilika gdje kao udruga možemo nastupati i dati doprinos. Na koncu naša misija je pomoći hrvatskim novinarima i medijima u ostvarenju svojih prava, čime će se osigurati njihova opstojnost u BiH'', kazala je predsjednica Društva Valentina Rupčić.

Članovi Predsjedništva na sjednici su razmijenili mišljenja vezana za aktualnu situaciju i stanje medija u BiH, probleme s kojima se svi susreći, napade, posebno izražen govor mržnje u djelu medija. Sve će ovo biti teme budućih sastanaka na kojima će se pokušati i u suradnji s kolegama iz drugih sličnih udruga tražiti i inicirati rješenja.

U organizaciji DHN u BiH i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru bit će održano predavanje Josea Marie Cabello Barzanas sa Sveučilišta u Barceloni koji će govoriti o audiovizualnoj komunikaciji i pripremanju video sadržaja. Predavanje je planirano u srijedu 27. veljače na Filozofskom fakultetu u Mostaru u 11:30 sati.

Društvo hrvatskih novinara u BiH aplicirat će i za članstvo u međunarodnim novinarskim udrugama. Predsjedništvo Društva zaključilo je kako je planirana sljedeća sjednica Skupštine za kraj mjeseca ožujka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close