Uhićeno 14 osoba

Akcija "Wolf": Proračun BiH oštećen za najmanje 400.000 KM

Tijekom istrage prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni djelovali kao organizirana grupa s jasno podijeljenim ulogama i zadacima u izvršenjima kaznenih djela.
Vijesti / Flash | 16. 12. 2020. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Meta akcije "Wolf" je 14 osoba, uglavnom sa područja Foče i okoline, koje su osumnjičene da su u drugoj polovici 2020., krijumčarile i prodavale velike količine cigareta bez akciznih markica BiH, čime su ostvarile veliku nezakonitu imovinsku korist i nanijeli štetu budžetu BiH, priopćila je Granična policija BiH.

"Prema prikupljenim dokazima, šteta nanesena proračunu BiH je najmanje oko 400.000 KM", navedeno je u priopćenju u kojem se dodaje da u akciji sudjeluje više od 250 policijskih djelatnika Granične policije BiH i MUP-a RS, pretresi se vrše na ukupno 20 lokacija.

"Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su djelujući kao organizirana grupa, vršili krijumčarenje, uglavnom sa područja Crne Gore u BiH i dalju distribuciju na ilegalnom tržištu duhanskih prerađevina u BiH, velikih količina cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama, kako je propisano poreskim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine", pojašnjava se. 

Kako se dodaje, tijekom istrage prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni djelovali kao organizirana grupa s jasno podijeljenim ulogama i zadacima u izvršenjima kaznenih djela.

Postupajući tužitelj Posebnog odjeljenja za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, nalazi se na terenu, gdje koordiniraju rad policijskih službenika koji sudjeluju u akciji.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Podsjetimo, policijski službenici Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske već nekoliko mjeseci provode operativnu akciju kodnog naziva Wolf, pod nadzorom Tužiteljstva BiH. Pretresi se obavljaju na 20 lokacija.

Kako je priopćeno iz Granične policije, po prvi put je na ovakav način ostvarena suradnja između policijskih agencija pod nadzorom Tužiteljstva BiH i po naredbama Suda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close