Akcija

Akcija SIPA-e: Šest osoba primalo mito

Uhićeni su osumnjičeni za organizirani kriminal i zlouporabu službenog položaja ili ovlaštenja.
Vijesti / Flash | 03. 02. 2021. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Ilustracija

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) provode na području Tuzle akciju usmjerenu protiv šest radnika Uprave za neizravno oporezivanje UNO BiH, osumnjičenih da su primali dar ili drugi oblik koristi kako ne bi otkrili nezakonitosti prilikom uvoza robe na područje BiH.

Tijekom istrage koju vodi Tužiteljstvo BiH prikupljeni su dokazi da su osumnjičene osobe zaposlene u Grupi za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja regionalnog ureda UNO BiH u Tuzli počinila koruptivna krivična djela tako što su primali dar ili drugi oblik koristi da ne bi poduzeli radnje koje su morali poduzeti radi otkrivanja nezakonitosti prilikom uvoza robe na područje BiH, objavljeno je iz Tužiteljstva BiH.

Nakon što aktivnosti na terenu u potpunosti budu završene, postupajući tužilac donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu, navodi se u priopćenju.

''Pripadnici SIPA-e započeli su jutros pretrese osoba, stambenih objekata i pokretnih stvari na šest lokacija zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja, te primanja dara ili drugih oblika koristip, rekao je Srni glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Naveo je kako se pretresi vrše u Tuzli, Bijeljini, Gradačcu, Lukavcu i Lončarima, te da je riječ o nastavku aktivnosti u okviru predmeta pod kodnim nazivom "Brend".

 

Kopirati
Drag cursor here to close