Više lokacija

Akcija na području Tuzle: Pretresi i uhićenja zbog reketiranja

Akcija se provodi po naredbi Županijskog tužiteljstva u Tuzli, a više osoba koje će biti uhićene sumnjiče se za organizirani kriminal u vezi s iznudama, ucjenama, trgovinom drogom, nasilničkim ponašanjem i drugim kaznenim djelima.
Vijesti / Flash | 17. 12. 2019. u 19:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije (MUPTŽ) trenutno provode veliku akciju na području Tuzle, u okviru koje se obavljaju pretresi i uhićenja više osoba koje se, između ostalog dovode u vezu s reketiranjem, potvrđeno je za Klix.

Akcija se provodi po naredbi Županijskog tužiteljstva u Tuzli, a više osoba koje će biti uhićene sumnjiče se za organizirani kriminal u vezi s iznudama, ucjenama, trgovinom drogom, nasilničkim ponašanjem i drugim kaznenim djelima.

"S obzirom na to da se radi o akciji koja je u tijeku i trajat će određeno vrijeme, više informacija ćemo biti u mogućnosti priopćiti u jutarnjim satima", kazao je glasnogovornik Tužiteljstva TŽ Admir Arnautović.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o kriminalno aktivnim osobama koje su od ranije poznate policiji, a njihovom uhićenje prethodila je istraga u okviru akcije kodnog naziva "Scarface".

Inače, ovo je druga akcija tuzlanskih policajaca koja se u posljednjih mjesec dana provodi, a u vezi suzbijanja djelovanja kriminalnih skupina koje se bave reketiranjem.

Podsjećamo, nakon višemjesečne istrage 14. studenog pripadnici Uprave policije MUP-a TŽ su izvršili pretrese na pet lokacija u toj županiji, a uhićeno je pet osoba iz Tuzle, Živinica i Banovića koji su osmumnjičeni za počinjenje više kaznenih djela, odnosno 'Iznudu', 'Nasilničko ponašanje' i 'Ugrožavanje sigurnosti'.

Oni su osumnjičeni da su u proteklom periodu uz upotrebu sile i ozbiljne prijetnje prema vlasnicima ugostiteljskih objekata i gospodarskih subjekata, vršili ilegalno osiguranje ugostiteljskih objekata. Vlasnike su prisiljavali da čine radnje na svoju i štetu tuđe imovine.

Kopirati
Drag cursor here to close