Duple karte za Muzeje

U Akciji Memori osumnjičen i predsjednik Saveza logoraša BiH

Iz Tužiteljstvu Kantona Sarajevo potvrđeno je da je jedan od objekata koji se pretresa Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu.
Vijesti / Flash | 16. 12. 2019. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema neslužbenim informacijama, među osumnjičenima u akciji "Memori'' Federalne uprave policije (FUP) su predsjednik Saveza logoraša u BiH Jasmin Mešković i još pet osoba. Za sada i dalje traje pretres na 11 lokacija.

Iz Tužiteljstvu Kantona Sarajevo potvrđeno je da je jedan od objekata koji se pretresa Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu, prenosi Avaz.

Meta FUP-a su osobe koje su osumnjičene da su stjecale protupravnu imovinsku korist od kopiranja ulaznica i prodaje karata za muzeje.

''Šest osoba koje su pod istragom Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo sumnjiče se da su od srpnja 2017. godine tiskale duple karte za Muzeje protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu i Mostaru. Karte su prodavali, a novac od prodaje zadržavali za sebe'',  potvrdila je glasnogovornica Tužiteljstva KS Azra Bavčić.

Foto: Dnevni Avaz / Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH 

Podsjetimo, u tijeku su pretresi na 11 lokacija u Kantonu Sarajevo, Tuzlanskom kantonu i HNŽ.

Foto: Bljesak.info / Policija pred Muzejom žrtava rata i genocida 1992.-1995. u Mostaru

Prema informacijama "Avaza", riječ je o kaznenim djelima udruživanje radi činjenja kaznenog djela, među kojima je i zloupotreba položaja.

Dosad je pod kontrolom šest osumnjičenih osoba. Ovu informaciju potvrdila je za "Avaz" Marina Zović, glasnogovornik FUP-a.

Prema neslužbenim informacijama "Avaza", riječ je o zloupotrebama položaja zbog rada u pojedinim muzejima.

Kopirati
Drag cursor here to close