Biznis

Afera s talijanskim smećem: Ocarinjeno 14 tura

Tekstilni otpad koji je poduzeće "Krom reciklaža" iz Drvara deponiralo na području ove općine, te Bihaća i u okolini Sarajeva bit će vraćen u Italiju…
Vijesti / Flash | 17. 07. 2020. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poduzeće "Krom reciklaža" iz Drvara, koje je uvezlo ukupno 294.574 kilograma otpada u vrijednosti od 16.125 KM, realiziralo je u lipnju 14 uvoznih deklaracija ocarinjenih na Carinskoj ispostavi Gradiška iz čega je vidljivo da je taj otpad ocarinjen, rečeno je Srni u Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) BiH.

Tekstilni otpad koji je poduzeće "Krom reciklaža" iz Drvara deponiralo na području ove općine, te Bihaća i u okolini Sarajeva bit će vraćen u Italiju, odakle je i uvezen, izjavila je ranije ministrica ekologije i turizma Federacije BiH Edita Đapo.

Navela je kako je Ministarstvo ekologije i turizma FBiH poništilo uvoznu dozvolu poduzeću "Krom reciklaža" iz Drvara, te da je angažirana Federalna uprava za inspekcijske poslove da pronađe sve lokacije na koje je otpad deponiran.

"Prema saznanjima, osim u Drvar, jedan kamion je otišao za Bihać, a drugi je ovdje negdje oko Sarajeva istovaren. Kako sam obaviještena, grešku je napravio kantonalni inspektor jer nije dozvolio da otpad bude odložen tamo gdje je trebao biti, pa su samim tim i špediteri i poduzeće `Krom reciklaža` napravili prekršaj", istakla je Đapo.

Naime, Općinsko vijeće Drvara donijelo je na sjednici 6. srpnja zaključke da hitno bude izmješten otpad dovezen iz Italije u ovu lokalnu zajednicu, te da se Agencija za istrage i zaštitu BiH uključi u istragu u vezi s cjelokupnim procesom u vezi s dopremanjem otpada.

Kopirati
Drag cursor here to close