SIPA

Afera lažne diplome: Uhićen dužnosnik Parlamenta FBiH i policajac

Uhićeni su zastupnik u Skupštini USK i izaslnik u Domu naroda Parlamenta FBiH Rasim Pajić (A-SDA) i šef Osjeka za droge u MUP-u USK Alaga Čaušević.
Vijesti / Flash | 09. 12. 2019. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavak akcije "Pero", koju pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provode na području Krajine, rezultirao je uhićenjima zastupnika u Skupštini USK i šefa Odsjeka za droge u Ministarstvu unutarnjih poslova USK, potvrdila je glasnogovnik Tužiteljstva USK.

Kako Klix.ba saznaje iz izvora bliskih istrazi, uhićeni su zastupnik u Skupštini USK i izaslnik u Domu naroda Parlamenta FBiH Rasim Pajić (A-SDA) i šef Osjeka za droge u MUP-u USK Alaga Čaušević.

Nakon što su pripadnici SIPA 13. studenog proveli opsežnu akciju kodnog naziva "Pero", u kojoj je uhićen bivši izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH i nekadašnji generalni sekretar A-SDA Admir Hadžipašić, očekuje se nastavak akcije.

Tada su uhićene 22 osobe, a deset ih je u pritvoru. Za devet njih je prije dva dana zatraženo produženje pritvora, a svi se terete za izdavanje lažnih diploma.

Ministar za obrazovanje, znanost, kulturu i sport Unsko-sanskog kantona Damir Omerdić privremeno je nakon prve akcije zabranio rad Visokoj međunarodnoj školi Cazin i Centru za obrazovanje odraslih Vita Plus za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close