Advent u Mostaru

Adventska poruka svijetu, državi ali i direktorima

Mostarski gradonačelnik je rekao kako se poruke mira, ljubavi, tolerancije i svega što je pozitivno šalju svijetu koji je u krizi zbog koronavirusa ali i BiH koja je u političkoj krizi. Poslane su poruke i građanima da će direktori poduzeća raditi...
Vijesti / Flash | 28. 11. 2021. u 19:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Mostara se šalju poruke mira, ljubavi, tolerancije i svega što je pozitivno, rekao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić povodom paljenja prve adventske svijeće u Mostaru.

''Stvarno su se ljudi potrudili i napravili svima jedan fini dvanaesti mjesec. Službeni dio programa će početi 15. prosinca kako smo i najavljivali i trajati do 1. siječnja s dim da ovaj dio s kućicama, klizalištem, koje se nije stiglo namontirani zbog vremenskih neprilika. Međutim, veselimo se Došašću'', rekao je.

Bljesak.info / Advent u Mostaru - Mostarski gradonačelnik poslao je poruku

Dodao je kako se spomenute poruke šalju upravo u vrijeme pandemije, svjetske krize zbog korona virusa i političke krize u Bosni i Hercegovini te da su te poruke upravo ono što nam treba.

Rekao je kako se u ovom vremenu trebamo veseliti i dočekati Novu godinu te dodao kako je ona pred Gradskom upravom jedan od najvećih izazova.

''Čitavo ovo vrijeme smo radili, javna poduzeća su dobila nove uprave. Ovih dana s njima intenzivno razgovaramo i dogovaramo kako bi trebao izgledati početak u 2022. godini kako bi uspješno mogli raditi svoje poslove za koje ih građani plaćaju'', rekao je Kordić i dodao kako je optimističan.

Prigodnim programom, unatoč jakoj kiši, svečanost su oplemenili zborovi mostarskih župa.

Bljesak.info / Advent u Mostaru

Inače, mostarski Advent, čije je ime uzburkalo dio javnosti, trajat će do 9. siječnja 2022. godine.

Live stage bit će ''živ'' od 15. prosinca do 2. siječnja 2022. najavljeno je više od 50 izlagača. Uz sadržaje koji će se nuditi u kućicama i na štandovima, bit će organizirana i besplatna škola klizanja za djecu te će se predstaviti mostarske osnovne škole i vrtići sa svojim programima a nastupit će MoStars i plesni prijatelji te Erigo s Čarobnjakom iz Oza.

Između ostalog, najavljene su večeri Olivera Dragojevića i Đorđa Balaševića. Kroz petnaestak dana na mostarskoj šetnici će nastupati lokalni bendovi kao što su Dobre vibracije, Rock School Teachers, Grupa Brig, Walter Acoustic, Tri DIS, Narodni orkestar, Jazz kvartet Birdland, dok je Hrvatska glazba Mostar zadužena za Božićni koncert.

Iako je ranije objavljeno da je Grad za ovu priliku osigurao 125 tisuća KM, objavljeno je kako su glavni sponzori Aluminij Industrija, Stanić grupa te Vlada HNŽ-a. Novac koji je Grad planirao za ovaj događaj bit će, kako je rečeno, preusmjeren na neke druge projekte.

 

Kopirati
Drag cursor here to close