Novoimenovani

Abdulah Skaka novi gradonačelnik Sarajeva

Vijesti / Flash | 06. 02. 2017. u 14:23 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Diplomirani ekonomist i dojučerašnji dogradonačelnik Abdulah Skaka novi je gradonačelnik Grada Sarajeva.

Abdulah Skaka je dobio 16 glasova ZA, 8 je bilo protiv dok su 4 glasa bila suzdržana.

Njegova protivnica Sabina Ćudić je imala 12 glasova ZA, 7 je bilo protiv dok je 9 bilo suzdržanih.

Predsjednik Općinskog odbora SDA i nositelj liste na prethodnim lokalnim izborima će zamijeniti Ivu Komšića na mjestu prvog čovjeka Grada Sarajeva.

Skaka je u novom sazivu Gradskog vijeća Grada Sarajeva na konstituirajućoj sjednici dobio podršku 15 vijećnika, odnosno 11 vijećnika SDA i SBB-a te četiri nezavisna zastupnika.

Ivica Šarić i Milan Trivić zamjenici gradonačelnika Sarajeva

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je nakon imenovanja Abdulaha Skake za gradonačelnika, za njegove zamjenike imenovalo Ivicu Šarića i Milana Trivića.

Za zamjenika gradonačelnika iz reda hrvatskog naroda izabran je Ivica Šarić, sa 16 glasova za. Drugi zamjenik gradonačelnika iz reda srpskog naroda je Milan Trivić (SBB) koji je dobio povjerenje 15 vijećnika.

Novoimenovani gradonačelnik i njegovi zamjenici, pred vijećnicima su položili svečanu zakletvu, te su na taj način potvrdili svoju funkciju.

Gradonačelnik Skaka je u obraćanju gradskim vijećnicima kazao da će se truditi da se odluke u Gradskom vijeću donose konsenzusom, te da će građanima nastojati stvoriti uvjete za bolji život.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva je prekinuta, a o njenom nastavku odlučit će Kolegij.

Kopirati
Drag cursor here to close