Unakrsno ispitivanje

Zločini u Stocu: Svjedok se prisjetio novih detalja

Vide i Josip Krešić, bivši pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO), optuženi su da su psihički i fizički maltretirali civile koji su bili zatvoreni u 'Koštanoj bolnici' u Stocu.
Vijesti / Flash | 18. 02. 2018. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na suđenju za zločine počinjene na području Stoca, Obrane Vida i Josipa Krešića nastojale su osporiti iskaz svjedoka Državnog tužiteljstva, koji je naveo da su mu optuženi naredili da zlostavlja Ibru Razića.

Unakrsno ispitujući Senada Obradovića, Obrane Vida i Josipa Krešića su navele da svjedok u ranijim iskazima i tijekom istrage nije rekao da su mu optuženi naredili da 'vrti telefon kako bi Razić imao strujni šok'.

Obradović je počeo sa svjedočenjem u srpnju prošle godine, kada je kazao da su mu Vid i Josip Krešić naredili da zlostavlja Razića, dok su mu postavljali pitanja. Obrana je na ovom ročištu svjedoku predočila nekoliko izjava iz istrage, te mu postavila pitanje kako da tek u ovom predmetu spominje Krešiće, navodi BIRN.

"Nisam spominjao i ništa više. Nemam nikakvo objašnjenje. Razlog su mnoge stvari. Govorim i dajem izjave što ne mogu više podnijeti proganjanje misli", rekao je Obradović i ponovio da su 'Jozo i Vide osobno govorili da vrtimo to'.

Vide i Josip Krešić, bivši pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO), optuženi su da su psihički i fizički maltretirali civile koji su bili zatvoreni u 'Koštanoj bolnici' u Stocu.

Zajedno s njima optuženi su Mile Pažin i Ivica Marković da su, kao pripadnici HVO-a, uhićivali, fizički i psihički maltretirali civile, žene, djecu i nekoliko muškaraca koji su bili zatvoreni u Osnovnoj školi 'Branko Šotra' u Crnićima, a koji su premješteni u zatvoreničke objekte u Đulićima i Kaplan Mahali.

Obradović je rekao da je poznavao Vida Krešića 1993. godine, a na upit Obrane Josipa Krešića kako se njegov branjenik zove, svjedok je odgovorio: 'Jozo i Vide Krešić'. Suđenje će se nastaviti 8. ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close