Osijek

Zdravko Mamić osuđen na 6 godina i 6 mjeseci!

Zdravko Mamić potvrdio je jutros da je u Bosni i Hercegovini i da neće doći na izricanje presude.
Vijesti / Flash | 06. 06. 2018. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osječki Županijski sud izrekao je nepravomoćnu presudu bivšem čelniku i sadašnjem savjetniku NK Dinamo Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu, bivšem Dinamovu direktoru Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru.

Četvoricu okrivljenika Uskok tereti za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 miljuna kuna neobračunatog poreza i prireza.

Zdravko Mamić za 2. točku dobio je tri godine, za 4. četiri godine.

Zajedno je dobio 6 i pol godina zatvora. Zoran Mamić dobio je 4 godine i 11 mjeseci, Pernar 4 godine i 2 mjeseca, a Vrbanović 3 godine.

Milan Pernar i Zoran Mamić oslobođeni su po dijelu prve točke optužnice.

Obrazlažući treću točku optužnice sudac Darko Krušlin rekao je da je neosnovano isplaćen novac Dejanu Lovrenu obeštećenja od transfera u Lyon, po principu 50:50, a vezano za aneks ugovora Lovrena i Dinama, javlja N1.

Braća Mamić i Vrbanović krivi su za malverzacije oko podjele transfernog obeštećenja između Dejana Lovrena i Dinama. Zdravko Mamić kriv je za malverzacije oko podjele transfera između Dinama i Luke Modrića.

Podsjećamo, u slučaju osuđujuće presude, pravosudna tijela u BiH Mamića, koji se nalazi u Međugorju, privesti na obavijesni razgovor i zadržati kratko vrijeme, ali ga neće izručiti Hrvatskoj. On bi, ističu, bio uhićen ukoliko bi pokušao prijeći granični prijelaz.

Kopirati
Drag cursor here to close