Problemi u Trebinju

Zbog imigranata u BiH nedostaje graničnih policajaca

Galić je govorio o značaju kadrovskog popunjavanja te policijske agencije čiji je razvoj neophodan s obzirom na opredijeljenost BiH da postane članica Europske unije.
Vijesti / Flash | 25. 01. 2018. u 14:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odore Granične policije BiH  / Foto: Ilustracija 

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić razgovarao je u četvrtak s izaslanstvom Neovisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH o aktivnostima Granične policije u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala, suzbijanju ilegalnih migracija i pojačanom migracijskom pritisku.

Prezentirani su rezultati Granične policije BiH u 2017. te istaknuti problemi u radu njezinih službenika, priopćila je Granična policija BiH.

Galić je govorio o značaju kadrovskog popunjavanja te policijske agencije čiji je razvoj neophodan s obzirom na opredijeljenost BiH da postane članica Europske unije.

''Trenutno, Granična policija BiH ima najviše problema u zoni odgovornosti Jedinice granične policije Trebinje. Riječ je o jedinici u čijoj je nadležnosti 200 kilometara granice, kojoj nedostaje 35 posto sistematizacijom predviđenih policijskih službenika i specijalistička oprema'', istaknuo je Galić.

Dodao je kako je zbog povećanog imigracijskog pritiska angažirani policijski službenici i specijalistička opreme drugih organizacijskih jedinica na poslovima nadzora granice u zoni odgovornosti JGP Trebinje.

Također, na sastanku se razgovaralo i o problemima infrastrukture na graničnim prijelazima. Istaknuto je kako infrastruktura na samo 20 posto graničnih prijelaza ispunjava standarde potrebne za kvalitetno i učinkovito obavljanje graničnih provjera.

Predstavnici Neovisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH istaknuli su da će i u perspektivi, u skladu sa svojim nadležnostima, biti podrška u radu policijske agencije na državnoj razini.

Današnjem sastanku nazočila je predsjednica Neovisnog odbora Parlamentarne skupštine Tatjana Klječanin – Martić, prvi zamjenik predsjednice Enes Obralija, član Nikola Džambas i tajnica Ivana Lovrić, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close