Sarajevo

Za Sefića zatražena maksimalna kazna

"Razlika između obitelji Sefić obitelji Agić je Selmin mezar. Oni će svog sina imati, a ja njoj svaki dan idem na mezar", kazao je Agić.
Vijesti / Flash | 31. 08. 2018. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljica Jasminka Knežević je u završnim riječima na suđenju Sanjinu Sefiću, optuženom za izazivanja prometne nesreće u kojoj su poginule Selma Agić i Edita Malkoč i njegovim pomagačima zatražila da se optuženima izreknu najstrože kazne za kaznena djela koja im se stavljaju na teret izuzev za Sauda Nišića za kojeg je kazala da je jedini iskazao iskreno kajanje zbog počinjenih kaznenih djela, prenosi Faktor.

Knežević je u svom izlaganju istakla da je Tužiteljstvo provedenim dokazima i saslušanjem svjedoka dokazalo kaznena djela koja se optuženima stavljaju na teret.

Sudu se danas obratila i Adela Duraković, opunomoćenica oštećenih obitelji Selme Agić i Edite Malkoč koja je u svom obraćanju pokušala približiti barem dio boli koju osjećaju obitelji poginulih djevojaka.

"Od početka postupka bilo je provokacija optuženih, smijeha, Sara Sefić psovala ocu Selme Agić, ali oni su ostali dostojanstveni i nisu odgovarali na ove provokacije", kazala je Duraković.

Kroz suze Vijeću se obratila i sestra Edite Malkoč, Enesa Čekić, koja je u potresnom obraćanju kazala kako su Edita i Selma bile takve kakvi nijedno od pet optuženih nikada neće biti. Bile su smirene, čvrsto na zemlji, vesele, nasmijane, poslušne. Otac Selme Agić također je zatražio adekvatne kazne za optužene.

"Razlika između obitelji Sefić obitelji Agić je Selmin mezar. Oni će svog sina imati, a ja njoj svaki dan idem na mezar", kazao je Agić.

Predsjedavajući sudskog vijeća Igor Todorović kazao je da će na sljedećem ročištu koje je zakazano za 12. rujna završne riječi iznijeti obrana Sauda Nišića.

Na prethodnom ročištu koje je održano 22. kolovoza tužiteljica Hajdo Balta trebala je iznijeti završne riječi optužbe, ali je došla nespremna na suđenje, zbog čega je to odgođeno za jučerašnji pretres.

Glavna tužiteljica Dalida Burzić zbog ovog propusta je najavila kako će protiv tužiteljice Hajdo Balta podnijeti disciplinsku prijavu Uredu disciplinskog tužitelja pri Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH.

Naime, iako je na ranijem ročištu u predmetu Sefiću najavljeno da će tog dana biti započeto iznošenje završnih riječi Tužiteljstva i obrane optuženih Sefića i njegovih pomagača, tužiteljica Hajdo Balta je nakon saslušanja dodatnog svjedoka i ulaganja materijalnih dokaza, kazala kako joj je potreban još jedan dan za pripremu završnih riječi.

Kopirati
Drag cursor here to close