Priča svjedoka

Upali maskirani u banku i rekli da je pljačka u tijeku

"Svi razbojnici su imali 'fantomke' i tamnu odjeću na sebi, a vozač automobila kojim su došli nije izlazio", pojasnila je Lugonja.
Vijesti / Flash | 06. 07. 2018. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada su trojica maskiranih razbojnika ušla u poslovnicu 'Raiffeisen banke' u Dervišima kod Banja Luke, 'odmah su rekli da je u tijeku pljačka i da legnemo na pod', prisjetila se svjedokinja Tužiteljstva u Banja Luci na suđenju za organizirani kriminal.

Svjedokinja Tanja Lugonja, koja je 2009. godine radila u 'Raiffeisen banci', kazala je da je tog dana bila na poslu i da je primijetila automobil kako se naglo zaustavlja ispred poslovnice i kako tri osobe sa 'fantomkama' na glavi ulaze u banku.

"Odmah su rekli da je pljačka i da svi legnemo, a jedan od njih je prišao radniku osiguranja. Jedan od razbojnika tada je preskočio šalter i izvadio novac iz dvije kase. Stalno su ponavljali da je pljačka. Nisam ih vidjela dobro, jer sam u to vrijeme bila trudna pa sam legla i okrenula se prema zidu, kako bih zaštitila dijete", izjavila je Lugonja.

Razbojnici su pokupili oko 30.000 maraka, kazala je svjedokinja te pojasnila da je mnogo veća cifra bila u trezoru, ali da nisu dirali taj novac. Lugonja je napomenula i da je jedan od razbojnika prilikom izlaska njenoj koleginici rekao: 'Lutko, volim te'.

"Svi razbojnici su imali 'fantomke' i tamnu odjeću na sebi, a vozač automobila kojim su došli nije izlazio", pojasnila je Lugonja. Za više slučajeva teškog razbojništva optuženi su Siniša Straživuk, Jovica Karać, Miloš Mrđan, Tomislav Knežević, Željko Pavlović, kao i Đorđe Ćulum i Aljoša Galić.

U optužnici je navedeno i da su odgovorni, između ostalog, i za pljačku 'Raiffeisen banke' počinjenu 6. srpnja 2009. godine, kada su u Dervišima kod Banja Luke ukrali 33.468 maraka, navodi BIRN. I pored protivljenja odvjetnika, na ovom ročištu je pročitan i iskaz koji je svjedok Mihajlo Đukić prošle godine dao inspektorima policije. Đukićev iskaz je pročitan jer se svjedok nije odazivao pozivima na suđenje.

On je izjavio da je poznavao sve optužene, ali da je u najboljim odnosima bio sa Ćulumom, za kojeg je kazao da je imao puno povjerenje u njega. Rekao je i da je preko Ćuluma upoznao Kneževića i Pavlovića, a da je Straživuk često dolazio u kafić 'Ex'. Nastavak suđenja zakazan je za 13. srpanj.

Kopirati
Drag cursor here to close