Projekt C.E.M.P.

USKOK sumnja da je Josipa Rimac poduzetnicima iz Posušja gurala još jednu vjetroelektranu

Pronađeni su dokazi u mobitelu bivše državne tajnice koji bi mogli otvoriti novi krak istrage
Vijesti / Flash | 29. 03. 2021. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

USKOK sumnja da je bivša hrvatska državna tajnica Josipa Rimac trebala svojim vezama pogurati još jedan projekt tvrtke C.E.M.P. čiji su vlasnici Milenko Bašić i Dragan Stipić već pod istragom zbog afere vjetroelektrane Krš Pađene.

Radi se o još jednoj o vjetroelektrani, onoj u Žujinom polju između Knina i Gračaca, piše Telegram.hr.

Rimac je, sumnjaju istražitelji, trebala i za Vjetroelektranu Žujino polje iskoristiti svoj položaj državne tajnice.

Naime, USKOK tvrdi da ju je Milenko Bašić za to već bio angažirao. Ovaj krak istrage službeno još nije otvoren, no doznajemo da ga istražitelji ozbiljno razmatraju.

Dokazi koji ukazuju na još jedan sumnjivi angažman Josipe Rimac navodno su pronađeni tijekom analize njezine tajno snimljene komunikacije s Milenkom Bašićem.

Informacije o njihovoj suradnji na VE Žujino polje postoje i u porukama koje su razmjenjivali.

Iz mobitela Josipe Rimac izvučene su stotine tisuća stranica podataka koje istražitelji već tjednima pomno analiziraju u potrazi za novim inkriminacijama protiv bivše visokopozicionirane HDZ-ovke.

Podaci iz mobitela uparuju se s onim što je snimljeno tajnim nadzorom i prisluškivanjem do sredine 2020. godine. Tada je, kao što je poznato, Rimac uspjela pronaći bubu postavljenu u svom vozilu i na taj način kompromitirati nastavak tajne operacije.

Među dokumentima koji su od bivše državne tajnice oduzeti tijekom pretrage njezinog doma nalazi se, doznajemo iz izvora bliskih istrazi, i idejno rješenje za izgradnju Vjetroelektrane Žujino polje.

Istražitelji vjeruju da je i to jedan od dokaza njezine suradnje s Bašićem, te da ukazuje na zaključak da mu je gurala nezakonite projekte.

Osim vjetroparka Krš Pađene i Vjetroelektrane Žujino polje, Milenko Bašić planirao je u Hrvatskoj realizirati i Vjetroelektranu Vučje polje iznad Peruče i Ravno na Dinari.

Kao ukupna vrijednost sva tri projekta spominjano je 4,5 milijardi kuna, piše Telegram.

Kopirati
Drag cursor here to close